Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Here we go again…

Lotus är tillbaka på djursjukhuset… :o( Han började bli dålig igen i helgen, började att äta långsamt, sedan kräkas o så i onsdags kräktes han två gånger så jag bokade tid till veterinären igår. Han hade redan gått ner två kilo igen o fick ju inte behålla någon mat, så då ville de behålla honom för att sätta in dropp o medicin… Jag pratade med veterinären idag o hon lät ändå positiv. Han verkade ha svarat bra på den nya medicinen o han hade fått behålla frukosten, så kanske att han får komma hem imorgon, hoppas det! De skulle sätta in några nya typer av mediciner men det känns riktigt jobbigt att det hela har kommit tillbaka. De vet ju inte riktigt vad det kommer ifrån o då inte heller om det kommer att fortsätta såhär att det kommer tillbaka med jämna mellanrum. Hoppas verkligen inte det!

Förra fredagen var jag hos läkaren o äntligen har någon kommit med ett konkret besked om vad det är! Periorial dermatit, kort o gott. Ganska vanligt i min (unga) ålder sa den duktiga läkaren Harald Salim. Jag ska bara äta massa piller, inte dricka, te, kaffe eller varm soppa, inte äta stark mat, inte dricka rött vin, inte va i solen mm… i sex(!) månader. Sedan får jag inte äta eller dricka något kalcium eller järnrikt inom tre timmar från det att jag tar tabletterna. Pice of cake. Den största utmaningen för mig kommer att bli det där med att komma ihåg de himla pillren. Men, det är ändå väldigt skönt att ha en slags plan o förklaring.

På lördagen var vi på julträff med biologigänget. Kul, trevligt o mysigt som vanligt. Vi träffades redan klockan 13 så att vi skulle hinna med allt. Dricka glögg, göra 100 olika sorters godis, sjunga, leka, pyssla, laga mat o förstås det viktigaste, äta! Det första julbordet är alltid det godaste :op. Kul också med alla barn som är med o gör julgodis o håller upp stämningen!

På söndagen åkte jag, Åsa, Dante o hundarna till Tvååkers kör- o ridklubb för att ha en agilityuppvisning i en julshow. Det var två elever till mig o deras pappa från den skolan där jag jobbade tidigare som kontaktade mig. Vi samlade ihop våra hundar o planerade en publikvänlig o fartfylld bana som ändå innehöll svängar. Lotus o Erik fick köra small o Eije, Ogin o Elvis large. Dante körde världsmästaren för jag hade fullt upp med de andra två… ;o) På uppvisningar blir det alltid roligt tsressigt på något vis, hundarna o publiken älskar det o man kommer själv in någon härlig köra-på-anda! Jag var väldigt nyfiken på hur Ogin skulle fixa det hela, jag har ju bara kört kombinationer i lugn o ro hemma på banan. På en uppvisning såhär blir det ju verkligen high life till 100%. Vi tittade lite på uppvisningen först, sedan värmde vi upp o så var det dags för agilityn. In med hindren, prata lite om agility i allmänhet, oss o hundarna o sedan var det bara att sätta igång! Hundarna var laddade till tusen o vi med. Ogin var alldeles galen vid sidan när de andra höll honom o alla skrek o körde på, men oj vad fokuserad han var på banan, imponerande! I första slalomingången överdrev jag hjälperna o tryckte ut honom utanför slalomen. Korkat, för han kan ju slalom o ingångarna rätt bra. I resten av ingångarna lät jag honom sköta slalom helt själv o det klarade han suveränt. Det kändes som att han var taggad men ändå höll ihop huvudet hela tiden, riktigt roligt. En liten försmak på debuten… ;o) På tal om debut så kanske det faktiskt blir det lite otippat i Danmark den 21 dec. Plötsligt kom det info om denna tävling o jag tänkte att det kan vara bra att vänja honom vid inomhus miljön direkt :o) så jag har anmält. Men eftersom jag inte har börrjat träna A:et än, så kanske det bara blir hoppklass… Hur som helst, både vi o publiken var nog väldigt nöjda med uppvisningen! Tack Lasse, Linn, Johanna o alla andra som medverkade!!

Vi har tränat endel freestyle här :o) Shit vad roligt det är att studera o träna med någon som är riktigt duktig. Jag har fått massor med inspiration om både teknik, inlärning o känsla, häftigt säger jag bara! Dante har tränat alla mina hundar med lite trix o det är så kul o se dem. Alla jobbar faktiskt bra o koncentrerat med honom för det första (t o m Elvis som annars är en sån mammagris…) Sedan har han en sådan känsla för det o en härlig relation med hundarna att de förstår allt direkt. Jag är imponerad! :o) Snart blir det nog till att sätta ihop ett program för tävling… ;o)

I måndags hade jag träning i Lisbeths ridhus i Kungsbacka igen, det ska vara varannan vecka nu i vintertider. Det blev en mycket bra träning o det var extra roligt eftersom att det var två Elvis-valpar med! En Linn-Elvis o en.

Imorgon blir det mest hemarbete här men först Lucia på morgonen förstås!! Bara en av hundra (känns det som vid det här laget…) traditioner som jag har o tycker är viktiga såhär i juletider. Men Dante verkar i alla fall uppskatta det mesta, både vad det gäller traditioner o mat, kul!