Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Lyxåk o lös Zaa

Kalle på väg in i limmon…
Nu var det ju ett tag sedan jag skrev o det har bara helt enkelt inte funnits tid… så kan det va ibland. Men nu har jag i princip gjort färdigt vad jag kan göra med bokslut o annat kontorsarbete. Extremt skönt för det är ju inte direkt min favoritsyssla….
Igår var jag o resten av invånarna här på gården på Falkenbergsrevýn. Det var en julklapp från Anna o det blev en riktig helkväll! Inte nog med att revyn var kalasbra med riktigt duktiga artister o skådespelare, när vi kom ut från föreställningen stog en limousine framkörd… till oss! Anna den lilla luringen jobbar på Grand o hon hade fixat lyxåk till resturangen o revymiddagen :o) Coolt inslag i julklappen helt klart! Tack alla o framför allt Anna!
Månfares Jimi Hendrix
Först måste jag skryta. Om Jimi Hendrix, Elvisvalpen från Linn-kullen som ägs av Joakim Forsgren. intressant kull! 
Zaa
Äntligen!!! Det känns som minst fyra månader. Men jag räknade ut idag att det i alla fall är drygt två månader som Zaa har gått i koppel o försökt hållas lugn. Nu har vi varit på återbesök med röntgen o allt o vet. Lasse var mycket nöjd. Han fick nu ok till att börja sätta igång med lite mer träning o jag behövde inte längre vara så extremt försiktig med honom. Jag trodde nästan inte det va sant, trodde inte den dagen skulle komma!! Men det gjorde den. :o) :o). Nu är vi ju inte på långa vägar färdiga med rehabiliteringen men detta kändes som ett stort steg i rätt riktning o jag kunde slappna av en liten smula o faktiskt se ljust på framtiden. Hans sjukgymnast är också mycket nöjd med hans utveckling o hur han lägger på muskler. Det är inte klokt vilken tur jag har med vädret. Snön är perfekt rehabträning för honom. Vi går o pulsar i skogen flera gånger per dag o det verkar som sagt ge resultat! Jag har firat med att göra en liten videosnutt.
Nyår
Nyår firades i Slättelynga med annat löst hundfolk. Perfekt nyårsfirarställe utan smällare o lättstörda grannar… ;o)
Djurdja lånar Kalles coola nyårsglasögon. Vad som inte framgår här är att de även hade blinkande lampor för att förhöja nyårsstämningen :o)

Nyårspromenad!
Dricka glögg hör till traditionen!
Innan nyår kom Zeljko från Kroatien hit med sina två hundar o skulle stanna i tre veckor. Vi anordnade tre mycket uppskattade kursdagar med honom o så skulle han vara med på tävling i Danmark o Göteborg. Han hade framför allt ett önskemål innan han kom till Sverige… att det skulle vara snö… o snö fick han. Tänka sig att komma hit o vara här i tre veckor o ha snö hela tiden. Då har man tur… ;o) Inte varje år det är en sådan vinter på den svenska västkusten. Det blev i alla fall tre mycket lyckade o intesiva veckor med ett otal långa härliga promenader, träning, kurs, tävling o mycket annat.
Jag börjar med en träningsvideo som jag klippte ihop. En liten uppföljning till den som jag gjorde i Kroatien :o). Det är Zeljko o hans unghund, Tip.
Elin o Marco var här på besök o vi tog oss en låååång äventyrspromenad i det härliga vintervädret. Här är gänget samlat på en sten.
Ogin o Tip vid Suseån
Elvis o Tip
Djurdja o Tip på ett isflak iute i ån
Coolt vad naturen kan göra…
Ny dag, ny promenad! Här tog vi oss ner till havet.
Besättningen verkar ha problem med att kasta loss…
Tip o Ogin på klitterna, vilka färger!
gamle spanar…
Ogin i full fart ut på den frusna åmynningen
Idag kan man gå på vattnet. Frusen å.
Tip in action!
Vi tog oss till banan i både snö o snålblåst. Ibland lite kallt o ibland lite tungsprunget o hindren fick stå där de stog. Men träning blev det :o)
Tip
Tävlingar
Vi har hunnit med att tävla i Danmark o på My Dog i Göteborg, med blandade resultat. I Danmark var mattan snorhal o jag tävlade som bekant bara med Ogin. Det blev inga höjdarresultat för min del. Som sagt, hal matta o så sprang jag in i hindren… (ja, där med.. ;o)  För Zeljko gick det bättre även om han också hade problem med mattan o att Djurdja hade gått ner sig ganska mycket pga av skendräktighet. Han kammade i alla fall hem hoppcertet!
At My Dog började det bra för mig, vinst med Elvis o cert med Ogin. Sedan började jag springa in i hindren igen. Det måste jag sluta med, helt klart. Hur svårt kan det va att låte bli det. Just nu är jag inne i ett springa-in-i-hindren-stimm. Inte bra. Men det får va slut med det nu. Sabbade framförallt mitt sista lopp med Ogin, som för övrigt kändes riktigt bra. För Zeljko gick det inte så bra, Djurdja sprang knappt alls o hon hade blivit mager som en skrika… :o( Men jag har fått rapporterat att hon nu har kommit i mycket bättre form igen, både kropps- o tävlingsmässigt. Skönt! Det som inte va så roligt var att Ina bröt en klo precis dagarna innan helgen… :o( Så varken Ina eller Nettan kunde komma. Supertrist. Jag som hade hoppats på att få låna den lilla sommarvindeni något lopp. Jaja, det kommer kanske fler tillfällen… ;o) Nu är hon i alla fall frisk igen!