Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Ny blogg!

Nu piffar vi till hemsidan lite med en ny blogg. Detta för att jag ska kunna lägga in fler bilder, filmer m m i ett o samma inlägg. Utöver gästboken kan man nu också skriva kommentarer direkt till blogginläggen. Alltid roligt med lite utveckling! Första bilden får bli på världens bästa Elvis från VM. Hit gick det som tåget o det är det jag försöker minnas! Bilden är tagen av Kees Stoel, se fler bilder där!


Svamphelg med stort S
I helgen hade jag besök av mina gamla barndomsvänner som numer alla är stadsbor. Jag tog med hela gänget ut i skogen o vi hade en riktigt mysig, rolig o lyckad helg med god svamplycka. I skogen blev det picknick med varm choklad o gammal hederlig skogaholmslimpa, sedan begav vi oss in i den djupa svampskogen. Jag guidade o alla plockade ivrigt allt jag gav klartecken om. Efter flera timmar o mycket skördad svamp så begav vi oss hemåt. Väl hemma delade vi upp uppgifterna, några kockade o några rensade… Till slut var det dags att njuta av vår jaktlycka o vi åt så att det till slut sprutade svamp ur öronen på oss. Då toppade vi kvällen med lite supergod äppelpaj. Magen stod vid sänggåendet i åtta hörn… ;o) Tack för en kanonhelg tjejer o Kalle, välkomna tillbaka!

Erfarenhetsutbyte
Jag o min webmaster Joakim har kommit på en strålande idé! Han har lämnat iväg Jimi (Elvis/Linn-valp) till Johan Lindahl för vallträning. Han var mycket förstjust i Jimi o till helgen skall han gå ett vallhundsprov med honom, mycket spännande! Men inte nog med det, Johan har ganska nyss börjat med agility o det var här vår idé satte fart… Tänk om man skulle ta vara på varandras erfarenheter gällande hundträning, jag står för agilityn o Johan för vallningen, Joakim får väl laga mat eller nåt… ;o) Så snabba bud i Mellerud, om två veckor kommer de hela vägen från Ö-vik för att göra slag i saken. Det blir några träningsdagar att se fram emot! Jag har precis kommit igång igen med Ogins vallning så det passar perfekt att få lite inspiration o hjälp med träningen.

Fler lovord har förresten hörts om Elvis-Linnvalparna. Helenes Mick har också fått mycket positiv kritik för sina fina vallegenskaper. Farmor är förstås väldigt stolt över detta!!

Träning
Idag har jag tränat i det underbara höstvädret. Jag älskar hösten när det är såhär fint väder med alla vackra färger o den friska luften. Med Elvis tränade jag kombinationen som var efter gungan i Tänk att två hinder kan vara så inspirerande :o). Med Ogin tränade jag staket, för jag har upptäckt att han är väldigt mycket bättre på staket åt det ena hållet. När jag ska plocka in honom över ett hinder med högerhanden går det plättlätt, men tvärtom är han mer tveksam. Det kan ju ha med mig att göra med, att jag tycker det är lättare åt det ena hållet så att jag ger bättre signaler där, men hur som helst kände jag att det behövde tränas. Jag plockade isär kombinationen i små bitar, så att jag kunde grundträna o förstärka det som jag tyckte behövdes bättras på. Den lille krabaten är ganska snabbtänkt så det tog inte lång tid innan jag kände framsteg. Men jag ska träna mer på det så småningom!
Vilda grannar

Igår när jag var ute o gick fick jag äran att se en älgko o hennes kalv på mycket nära håll. Magiskt, de är så magnifika, stora o ståtliga djur. Det är inte jag som har fotat tyvärr, för jag hade ju förstås inte någon kamera till hands. Lika bra det kanske för då kunde jag stå o bara njuta istället… De senaste dagarna har varit mycket djurfrekventa måste jag säga. Här om kvällen såg jag en kattuggla o idag en hel rådjursflock!

På lördag ska jag till Bjuv o tävla o på söndag ska jag ha kurs i Hässleholm. Hoppas att ni alla får en skön, höstig helg!