Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Vinter!

Nettan, Alice, Filip & hundarna
Äntligen är det vinter! Så himla mysigt med snö o kyla. Jag har verkligen njutit de sista dagarna. I onsdags kväll åkte jag ner till Nettan för att lämna Ina o för att julhandla. Vi hann med mycket på knappt två dagar! Härliga kvällspromenader (eller snarare nattpromenader) i gnistrande snö, skogspromenader, pulkaåkning, julhandel, träning mm.
Gamle Lotus, en ståtlig -96a
Söta pappi
Ina-pina, alltid på G
Filip älskar snön!
Lotus o Ogin brukar roa sig med en egendomlig lek i skogen. Ogin låtsas att han hittar en ekorre i ett träd o lurar dit Lotus. Lotus i sin tur jagar Ogin runt trädet o piskar då o då upp honom för han får inte titta på Lotus ekorrar. (som oftast är ett påhitt, högst 5% av gångerna skulle jag tippa, finns det en ekorre på riktigt med i leken… )
Vem ska göra nästa drag i spelet…? ;o)
Hela flocken med mina o Nettans hundar + en liten (!) bonus-retriver uppe i vänstra hörnet.
Filip o hundarna
Skogen är bra vacker i vinterskrud
Vår lilla trädgårdsbäck här hemma har frusit till is o bildat ett underbart konstverk i morgonsolen.
Igår var Kalle pudel här för träning i den bitande kylan. Han är fortfarande en störtskön liten hund o jag tror att matte frös mer än Kalle… ;o) De fick lite läxa att arbeta vidare med fram till våren. Dels lite grunder i handlingen, hindersug, kontaktfältsträning, utveckling av belöningslek o hur man inte fångar en pudel… ;o)
Det upplever jag faktiskt ganska ofta, mer eller mindre, kan ett problem med små hundar. Att mattar o hussar vill lyfta sin hund o den lilla hunden vill i sin tur inte alls bli lyft. Till slut blir det ett ett evigt lockande o försök till att fånga hundarna, som på replängds avstånd betraktar sina ägare o väger fördelar o nackdelar med att komma när matte/husse ropar. Ofta väger det senare över o hunden beslutar sig då för att stå kvar på ett tryggt avstånd. Alternativt snor de snabbt åt sig godbiten o kastar sig sedan iväg för att inte bli upplyft.
Kalle pudels ägare fick i hemläxa att inte ”fånga” o lyfta upp honom. De ska göra inkallningar o ge honom belöning väldigt ofta, sedan ignorera honom efter det för att visa att han inte ska bli tagen. Om han söker upp dem då ska han få mer belöning. Dessutom ska de få lära honom att hoppa upp i famnen, in i bilen osv för att Kalle ska få lite mer kontroll på situationen. Att bli lyft ska således inte vara något han blir tvingad till utan något han kan kontrollera o något som blir en uppgift för honom. Jag tror att det kommer gå bra för Kalle o hans sköna matte o husse! :o)

Zaa

Efter besöket hos veterinären i tisdags verkar det som att Zaas återhämtning har tagit ett stort kliv framåt! Nu haltar han ingenting vad jag kan se :o) jag är så himla glad över framsteget, som att en sten har lättat från mitt hjärta. Givetvis kan man ju inte pusta ut än, det är lång väg kvar. Men jag kan nu se betydligt ljusare på tillvaron när han äntligen verkar haltfri! Han har också vant sig vid massagen o vi har riktigt mysiga stunder i soffan varje dag. Han kan slappna av o verkar faktiskt njuta.
STORT TACK allihop som har mailat o på annat sätt stöttat mig o berättat om era egna erfarenheter so far. Allt detta uppskattas till 100% ska ni veta!!
Tänkte avsluta med en film som jag har gjort. Jag är själv inte med i filmen, utan denna gång står jag bara för produktionen :o) Det är unghundsträning från min Kroatienresa. Dels så är det en del roliga handlingsövningar o dels är det running contacts på balansen. Enjoy!