Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Lucia, Running Contacts & Superonsdag!

 

[[{”fid”:”2505″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:231,”width”:218,”style”:”float: left; width: 218px; height: 231px; ”,”class”:”media-element file-default”}}]](There is some English text and a video of Lilli's running contacts on the A-frame in the end of the post)

Glad Luciamorgon på er alla! 

Kan det bli mer stämningsfullt med -15 grader, musikhjälpen, Lucia på TV, lyckade lussekatter, brända pepparkakor… och i kväll åker jag ner till skåne för att titta på Nettans Filips Luciatåg och när han sjunger solo! Lillasyster Alice ville gärna att jag skulle komma på hennes Lucia också och passande nog så är det i morgon bitti, så det hinner jag med innan jag åker hem igen. Perfekt, mysigt!

Jag, Nettan och Martina har även bokat in en träningstid i Jonas hall, Hässleholms hundcenter. Jag har aldrig varit där innan, så det ska bli kul att komma dit! Dessutom bra och intressant att se hur Lilli gör sin balansbom på ett nytt ställe… Gårdagens pass i Lotushallen gick väldigt bra och det känns som att hon utvecklas lite för varje träning.

Igår var generellt sett en riktigt bra onsdag. Jag vallade med Lilli och hon var så fin och rolig att jobba med! Vid lunchtid kom Winni från Danmark och jag började med att pressa henne hårt på banan under en timma ;o). När träningen var slut gick vi en skön och kall promenad och efter det bjöd hon på spenatpaj och så fick jag en julklapp! :o)

På eftermiddagen kom Malin och Catja, från de småländska skogarna, för att bli drillade i två timmar. Malin har gått min grundträningskurs på distans sedan hennes hund Pax var liten valp. Nu har hon varit här några gånger ”live” och det är fantastiskt kul att få vara med från början med en hunds träning. Dels för att man känner sig extra involverad och dels för att hunden faktiskt kan det jag vill att den ska kunna :o) Malin har varit så duktig och ambitiös i sin träning, gjort alla läxor med stjärna i kanten!

[[{”fid”:”2508″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:121,”width”:120,”style”:”border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; cursor: default; border-style: initial; border-color: initial; border-style: initial; border-color: initial; border-style: initial; border-color: initial; width: 80px; height: 81px; ”,”class”:”media-element file-default”}}]]

Slutligen kom Ulrika och Anette, två riktigt trogna, flitiga och duktiga elever. För två år sedan lurade jag på Ulrika en galen kroatisk vallhund som hon importerade direkt från Kroatien. Axis, som han heter, och Ulrika är ett riktigt radarpar, roligare hund får man leta efter! Ulrika hade fått en ”ras-T-shirt” av hennes uppfödare, texten var klockren; ”Loud, fast and furious!”  Sedan har vi då Anette, roligare människa får man nog leta efter och hennes hund är dessutom en hund med talang! Så bara att ha dem här är ju ett nöje. Men inte nog med det, Ulrika tränar running contacts med Axis och det är så roligt att följa och vägleda (med den lilla, lilla kunskap jag har om RC) dem i sin träning! Ulrika visade upp hur långt de hade kommit nu och det såg riktigt bra ut. Spännande att se deras utveckling framöver! Kvällen avslutades med att fotograf Ingemar (Ingos foto) kom hem på lite glögg, han var här i helgen för att fota vintebilder så han skulle lämna dem. Han är en rolig prick, Ingemar. Alltid full med galna, intressanta, roliga och väldigt, väldigt udda ideér. Kul att sitta och spåna med honom! Ja shit, vilken onsdag det blev!!

Video – Running A-frame

Lilli har fått prova A:et för första gången i hennes liv! Vi filmade alla försök och jag klippte ihop till en liten video. Jag hoppades på att hennes träning på balansen skulle göra att jag inte behövde träna det på något speciellt sätt, utan att hon skulle applicera sin springstil även där. Vi får väl se hur det går i fortsättningen men det såg ut att vara en bra början i alla fall!

Lilli have got to try the A-frame for the first time in her life! We filmed all her tries and I made a little video. I was hoping that her training at the DW would make her applying her running style on the A-frame too. We'll see how it goes in the future, but it seems to be a good start anyway!

[[{”fid”:”2506″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:315,”width”:560,”alt”:”Miss Lilli Running A-frame”,”class”:”media-element file-default”}}]]

Musikhjälpen

Vi ligger just nu på tredje plats, inte mycket som skiljer till förstaplatsen. Ska vi göra ett ryck och alla skänka 50 kr till Hundsportens insamling innan kl 20.00 idag? Då borde vi nå toppen plättlätt! Tänk att dessa 50 kronorna förmodligen inte kommer att saknas i din plånbok men de kommer att göra STOR nytta för många, många barn som nu får dricka förorenat vatten, inte har tillgång till toaletter mm. Ett litet tips är att kopiera "ok50 Hundsporten" när ni svarar på sms:et för att bekräfta gåvan till Musikhjälpenbössan, så är det VÄLDIGT lätt att skänka igen, och igen, och igen… Som grädden på moset har ni ju chans att vinna mängder med fina priser!