Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

SM-guld, Tyskland mm

Äntligen är videorna uppladdade o internet fungerar. Nu är jag i Spanien o allt är toppen! Varmt, varmt… men som tur är är vi inne, annars hade både vi o hundar varit små blöta fläckar efter allt ”corre, corre, corre…!”. Här kommer bloggen jag skrev på flygplatsen :o).

Just nu sitter jag på flygplatsen i Barcelona o väntar på att få åka vidare till Valencia. Landade 9.50 o mitt plan lyfter 21.45… bara 12 timmars väntan, piece of cake. Perfekt tänkte jag, då kan jag jobba! Men det verkar som att jag är ensam här i Spanien om att vilja ha både ström OCH internet… Just nu sitter jag som en hippie på stengolvet vid hjärträddningsmaskinen… efter att ha frågat fem stycken av personalen o tagit mig ut från transfer-center har jag äntligen hittat ett ensamt eluttag. Har jag missat utvecklingen av solceller eller..?

Nåja, nu sitter jag här o ska så göra några timmar till. Jag har knåpat ihop två filmer, en från SM o en från Tyskland där jag, Nettan o Martina var förra helgen.

Innan Tyskland var jag i Ribe i Danmark för den årliga kursen där. I år var det inte mindre än 10-årsjubileum! Jag är den enda instruktör som har varit med sedan starten men det är ett par stycken deltagare som troget har återkommit år efter år! Fantastiskt skoj! Varje år har varit lika roligt o Ribekursen är verkligen något speciellt. Vanligtvis har vi två dagar träning, en vilodag o sedan två dagar till. Men i år fick vi skippa vilodagen så den årliga festen var på tordagen efter att kursen var avslutad. Egentligen hade jag ju tänkt att åka hem när det var slut eftersom jag skulle till Nettan, titta på Filips skolavslutning o sedan hämta Martina för att åka vidare till Tyskland. Men jag ville ju inte missa festen helt, nu när det var 10-årsjubileum o allt, så jag var med några timmar (o Kapten Hook kunde göras traditionsmässigt ;o), sov en stund o åkte sedan direkt till skolavslutningen. Jag var själv ganska nöjd över att inte missa något! ;o)

Skolavslutning

De söta barnen sjunger i kyrkan, kan det bli mer sommarkänsla o nostalgi!? Personal o barn hade gjort en egen sommarlovstext till The Monikers ”Oh my God”, suverän! 

Avslutningsdans på skolgården

Coola killar njuter av tårtbuffén…

Varken jag, Nettan eller Martina var speciellt planerade inflr vår Tysklandsresa men vi kom iväg o under resan lyckades vi till slut klura ut vart vi skulle o när tävlingarna började på lördagen. Jag o Nettan var lite försiktiga med böngroddar o dylikt för vi var i det värst drabbade området. Men det brydde sig Martina inte så mycket om o hon överlevde ju :o)

Vi hade en rolig tur med många erfarenheter rikare på alla sätt, både vad det gällde agility, chips o mystiska hotell… ;o) Agilitymässigt gick det bra men det räckte inte hela vägen till att bli ”Nordsee sieger”. Nästa gång! :o)
SM
Efter Tyskland var det bara till att packa om väskan till årets SM som skulle gå av stapeln i Stockholm. Man tycker ju att man skulle vara en rutinerad väskpackare vid det här laget… men nej, just nu tycker jag att det går utför på den fronten. Jag glömde alla mina tävlingsbyxor, täcken o hundhanddukar o Carro glömde sin lagtröja. O nu sitter jag här i Spanien o har glömt alla mina linnen… det är ca 25-30 grader ute, men det gör ju inget… :o/ Här i Spanien verkar de inte direkt ha på sig vanliga linnen, jag hittade ETT linne jag kunde ha här på flygplatsen. Det lär bli väl invigt under veckan.

Nåja, tillbaka till SM. På torsdagen var det underbart väder o jag o Nettan njöt av en picknick i skogen innan vi drog iväg mot huvudstaden. Väl framme där hade Mia o co dragit ihop till en liten uppladdningsfest på en krog o det blev ju en ypperlig start på SM-helgen. Starten o slutet blev bra men där emellan var det lite ”grus i maskineriet” om man säger så… För det första var hotellrummet som en bastu o vi som gillar att sova med minusgrader… För det andra blev Ina magsjuk på fredagskvällen o lyckades bajsa ner hela vårt hotellrum när vi var o åt, den stackaren! O stackars vi fick till slut byta rum o flytta alla grejer för vi stod inte ut med lukten trots att det var städat… Hela natten var Nettan ute med Ina o vi alla låg på helspänn om någon ville ut. Detta o den tropiska värmen i rummet gjorde att de två första nätterna i stort sett blev sömnlösa. På lördagsmorgonen roade vi oss med att försöka fixa dietmat o annat åt ina o byxor till mig att springa i… Jag var trött som en tok o det kändes som att SM:laddningen var som bortblåst… I laget som var första klassen hade jag verkligen inte lyckats samla ihop mig. Dock gjorde jag en ok insats men kom av mig lite när Ogin inte väntade på mitt släppkommando på balansen o så drog vi på oss en vägran. Carro var klippan i laget o gjorde en stabil nolla. Jonna gjorde ett kanonlopp ända till slutet där hon tyvärr blev diskad. Nettan, som själv körde Ina, gjorde ett bra lopp men tyvärr 5 fel. Vi slutade på en 5:e-plats vilket var helt ok med tanske på omständigheterna. Ina verkade pigg under loppet med var fortfarande riktigt dålig i magen. Snälla Britt hjälpte oss med både det ena o andra för att få magen i form. Efter laget var det många timmars väntan innan det individuella hopploppet o tyvärr glömde jag att sova. När det närmade sig banvandring o start var jag så trött att jag bara ville somna. 10 hundar innan Ogins lopp tog jag en liten powernap för att inte somna stående… Jag lyckades dock på något vis få till tre ganska bra lopp på något sätt. Elvis krånglade jag till det för i starten, jag hade två alternativ men gjorde en tredje variant som jag inte vet hur jag lyckades reda ut. Tidsförlust där men annars helt ok. Ina gjorde ett bra lopp med där jag bara försökte hålla koncentrationen i nuet. Ogin fick också ett hyfsat lopp men han kraschade i dubbelhoppet tyvärr… Slutligen låg jag 3a med Ina o 8a med Elvis. Inte optimalt på något vis, för jag gillar att leda inför finalen, men ändå helt ok med tanke på omständigheterna. Banan var gjord o dömdes av Kenth Svartberg o jag gillade den. Starten var rolig med lite vägval o handling att klura på o resten av banan innehöll flera passager med handlingsalternativ som höll koncentrationen uppe. Ina kändes ok, trots att hennes matranson hade varit nästan obefintlig under dagen. Magen började iaf stabilisera sig.

På lördagskvällen var vi ute o åt o sedan fokuserade mest på att komma i säng. Vi sov betydligt bättre men det var fortfarande bastuvärme i rummet…

Söndagen bjöd på regn till frukost, lunch o midda minsann, vilket var lite tråkigt för mästerskapsstämningen. Men det var ju bara till att bita ihop o springa sig blöt. I laget drog vi tyvärr på oss lite för många fel o en disk så där blev det ingen toppplacering men det är alltid skoj att köra lag ändå. Jag har börjat med en märklig grej… Jag tjuvstartar…! Inte mina hundar alltså, utan jag. Även om jag har planerat något i starten med att gå ut o kalla in kan jag ibland helt plötsligt dra iväg långt innan jag har kommit på plats…! Jag känner hur det rycker i hela kroppen o jag måste försöka prata mig själv till rätta. Men ibland går det bara inte… Så hände t.ex. i lagklassen. O jag lyckades kludda till det alldeles fullständigt för stackars Ogin som inte fattade ett smack av vad jag höll på med. Jag lyckades reda ut det utan fel, men jag var ju fullständigt lost av att bara dra iväg sådär. Insåg att det verkligen hade blivit ett bekymmer o jag funderade på vad jag skulle göra åt mig själv… Tillsammans med Mailin Tångring (tack Malin! ;o) kom jag på att om jag bestämmer mig för att räkna till ett visst tal på vägen ut, så har jag något att göra när jag blir otålig… Det funkade utmärkt resten av dagen! :o) Ibland blir man ju rädd för sig själv… Nu vet jag hur endel hundar känner det…! ;o)

Till slut var det iaf dags för den individuella largefinalen. Jag var absolut inte i min vanliga mästerskapsfokus o jag fick kämpa för att koncentrera mig på både banvandringen o inför loppen. Men som tur var var det en jätterolig finalbana som jag verkligen gillade, grejer att jobba med hela vägen. Det passar mig perfekt o speciellt när jag var så okoncentrerad. Jag visste att jag hade en del tid att knappa in till Steel o framförallt Nick som låg i ledning. Jag hade inget att förlora utan körde för att vinna. Ogins lopp blev hyfsat men med 5 fel, Elvis lopp började bra men sedan fick vi fel o så tog jag om gungan när han trillade av den så vi blev tyvärr diskade. Så var det till slut Inas tur. Min uppladdning var inte alls som den brukar o jag försökte mest att inte tänka på något alls. Bara lita på Ina o hålla mig till planen. När jag stod på startlinjen var jag fortfarande inte i min koncentrationsbubbla , så jag försökte gå igenom banan o slå mig själv ett par gånger för att tagga till. När jag lämnade Ina kom äntligen mitt tävlingsmoode tillbaka. Jag satsade för fullt o körde precis enligt planen. Ina hängde på o körde för fullt hon med! Den omtalade passagen balans/tunnel var jag inte speciellt orolig för utan jag hade mest haft beslutsångest på hur partiet efter skulle påverkas av olika val. Det blev ett blindbyte o det kändes perfekt! Resten av banan satt som ett smäck o när jag kom i mål var jag supernöjd. Jag hade gett allt o kört för att vinna o kunna ge de framför mig en match. Nu diskade de sig tyvärr o ingen vet hur resultaten hade blivit annars. men jag hade i alla fall satsat allt jag hade o efter den otrologt dåliga uppladdningen var jag kanonnöjd! Jag o Ina vann SM-guld!! Kan knappt förstå det fortfarande… SM brukar inte riktigt vara min bästa tävling om man säger så…. Men det känns gött!

Tack till hela SM-organisationen för ett oerhört väl genomfört SM! Tack min bästa Nettan för all hjälp o för lånet av din superstar! Tack Carro, Jonna o Leif för trevligt sällskap o hjälp med filmning, tack Britt för massa saker o tack till Mia för en sjysst SM-uppladdning!

Valp!
Nettan, i samarbete med mig :o), ska ha en ny valp! Det ska bli så spännande o vi längtar efter att den lilla hunden ska flytta in i vår flock. Nu är de snart två veckor gamla. De är från Kennel Away to me o Sol o Key är föräldrar, så valpen blir kusin med Ina.

En av godingarna

Hela högen, en fyrtalig syskonskara

Nu ska jag ha fyra dagars kurs i Valencia, Spanien o det ska bli väldigt spännande! Tyvärr måste jag hoppa över midsommarfirandet hemma i Sverige… men jag har haft lite försmak till midsommar innan jag åkte. Först hos mina söta grannar som firade SM-guldet med svenska jordgubbar o gräddtårta innan jag åkte o sedan hos familjen Johansson/Fredriksson med grillat o sill igår kväll. Inte fy skam det!

Glad midsommar allihop!