Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Då, Nu & Sedan

Tänkte börja med lite foton filmer från de senaste veckorna.

Lotus fick ett välkommen-hem-brev från Felix o det var fyllt med godis o ben :o). ”Till Lotus! Min besta hund kåmpis. tusen kramar från Felix.” Jag tror att Lotus blev hur glad som helst! ;o)
Det låg oxå ett egenhädigt ihopknåpat kort till honom. Har ni sett något finare?! ”Tur att Lotus hittades. Du är min bästa hundkompis!!!! kram Felix” Vilka syskonbarn man har va?! Sötare får man leta efter!

När Lotus var borta o jag förtvivlat gick o letade grämde jag mig samtidigt över att jag inte hade filmat Lotus på någon träning det senaste. ”Tänk om det är för sent… korkade jag.” Tänkte jag. Men som bekant så fick ju historien ett lyckligt slut o Lotus kan åter träna o roa sig som vanligt. Så då bestämde jag mig för att göra slag i saken o ta med mig kameran o föreviga aktuell status min 14-åriga gamle trotjänare. Med tanke på hans ålder, hans höftledsfel o på vad han har gått igenom de senaste 1,5 åren så är jag minst sagt impad av honom. Samma vilja, samma gnista, tröttnar aldrig o är alltid redo!

Efter att Lotus hittades var jag hemma i någon dag innan vi åkte ner till Nettan o hämtade Ina för att åka till Vallensbaek i Danmark o tävla. Jag höll på att inte komma dit för jag körde fast flera gånger när jag skulle köra från Nettan. Det hade snöat hela natten o de hade inte hunnit ploga. Men skam den som ger sig, till slut, med hjälp av Nettan, kom jag loss o styrde bilen mot grannlandet. En kanonkul dag helt enkelt! Peter Crone imponerade o taggade mig till att satsa allt ;o) hann vann alla sina lopp under dagen. Strongt gjort, grattis Peter Plys ;o)!

Ina började med att ta ett cert i agilityklassen. Inte mitt bästa lopp genom tiderna direkt för jag tappade henne två gånger o sjabblade helt bort slutet så vill höll på att få en vägran. Men vi redde tillsammans ut missödena o kom i mål på certplats! Med Ogin råkade jag stå på helt fel ställe till slalom d.v.s. mitt för… så han hade liksom ingen möjlighet att gå in. Synd, ett annars mycket bra lopp. Jag kände redan från början att han gick mycket bättre på mattan denna gången om man jämför med januraitävlingen där. Jag körde nog också på mycket mer. Sammanfattningsvis var jag riktigt nöjd med Ogin. Han kändes stabil o i takt med utvecklingen blir han snabbare o snabbare. Med Ina har jag inte tävlat sedan i december o jag kände att jag tappade henne lite i svängarna. Hon hade liksom ett oerhört tryck o drag åt alla håll o när jag körde på så kom vi liksom lite i otakt på något vis. Det blev väl inga jättesvängar men tillräckligt för att tappa tio- o hundradelar lite varstans. Det har man INTE råd med. Men jag är ändå nöjd med vår början på tävlingssäsongen (hon var inte med på My dog pga en bruten klo). Det var som vanligt en välorganiserad toppentävling. I öppenklassen hade de ett häftigt upplägg. Man fick springa samma bana två gånger o sedan räkna sitt bästa resultat. Det gjorde att man verkligen körde för fullt! Tidsvinnande koncept med. Arrangörerna slapp bygga om banan o så sparade man in på en banvandring. Hett tips för alla tävlingsarrangörer :o)!

Glömde av min kamera till att börja med så tyvärr saknas lite lopp. Men Julie var så snäll o hjälpte mig att filma när jag väl kom ihåg kameran, så några lopp blev det :o)

I helgen som var roade jag mig verkligen! På fredagen åkte jag, Nettan, Carro o några icke hundnördar till melodifestivalens genrep i Malmö! Superskoj o vi hade en härlig helkväll med god mat o gott sällskap! Nästa dag bar det av den lilla nätta biten till Borås för att med syster o mamma se After Dark. Jag har varit o sett dem tidigare o det är en lika häftig upplevelse varje gång! De ger verkligen järnet o är riktigt proffsiga. En julklapp till mamma som var kvar. Perfekta julklappar. Det får nog bli tradition! ;o) Före showen gick vi till en himla mysig resutrang, ”Träkolsgrillen”. Maten, själva resturangen o personalen var fantastisk! Sedan fick vi oss många goda skratt av Christer o gänget! Tack alla inblandade för en toppenhelg!
På söndagen åkte jag till pappa för att byta bil. Snart ska jag nämligen köra till Kroatien o en volvo xc känns betydligt bättre på Europas vägar än min lilla silverpil, berlingon… ;o)

Ja, nu, om några minuter faktiskt, så ska jag åka till Kroatien. Jag ska köra själv. Ni hör ju hur det låter. Helt galet, jag vet. Men vi har laddat med god mat, bra musik o ljudböcker. Så nu längtar jag nästan lite…. ;o) Det ska bli skoj o jag hoppas att våren är där. Fick rapport om 15 grader o sol idag :o). På torsdag o till helgen ska jag ha kurs på deras klubb. Nästa helg ska vi tävla, på gräs!! Förhoppningsvis kommer jag ha lite tid över till att uppdatera bloggen. Sköt om er här hemma. Nu måste jag sluta skriva!
Avslutar med några vinterbilder från min o Anitas härliga promenad här om dagen o hoppas det är de sista snöbilderna för den här vintern, för när jag kommer hem igen vill jag att det ska vara vår!!
Slättelynga 4…
Djup snö var det. Träningspass som heter duga.
Ops, pappisar var inte den bästa vinter-rasen… Anita får lite tillägg i träningen… ;o)
Pappi o Zaa, söta som få!