Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Gamle Guldtand hemma igen

Varje gång jag går förbi Lotus tänker jag på hela historien o måste stanna o pussa på min älskade hund. Fortfarade är det ofattbart, allt från försvinnandet till den enorma uppslutningen, stödet  o  det fantastiska återfinnndet…

Jag stannade hos min kusin en natt till. Först tänkte jag åka hem på onsdagskvällen men efter övertalande och egen insikt om att jag var helt slut så bestämde jag mig för att stanna. Jag hade fullt upp tills Lotta o den övriga familjen kom hem. Telefonen ringde oavbrutet, jag bloggade o så kom en journalist från Markbladet för en intervjuv av mig o hjälten Max. Så jag ringde upp Max o han knallade ner till prästgården igen. Lotus som är van vid att vara fotoobjekt verkade nöjd över att åter få vara i händelsernas centrum… ;o) Lotus var stel i hela kroppen men annars oförskämt pigg. När världens bästa kusin vitamin Lotta kom hem från djurkliniken fixade hon middag, sedan satte vi oss o kollade på OS. Shit alltså, stackars Anja… vilket lopp, vilken krasch… :o( Men helt fantastiskt att hon igår lyckades besegra alla onda tankar o all smärta o ta en bronsmedalj i superkombinationen. En bronsmedalj med guldbeläggning, anser jag, coolt gjort av superstarka Anja!!!! 

På onsdagsmorgonen steg jag upp tidigt för att hinna hem innan snön skulle komma. Kusinbarnen Ella o Lova tränade konster hela morgonen med Lotus, som var minst sagt överlycklig o tog i ända från klorna! ;o) Jag körde hem en stund o sedan gav vi oss iväg till Halmstad för att gå en promenade vid havet o äta lunch hos Marie innan jag skulle till sjukgymnasten med Zaa. Lotus var på sitt bästa lekhumör o hittade en röd mjukismus som han roade sig med. När han inte fick följa med på promenaden såg han minst sagt besviken ut… Jag kan inte fatta att han inte har varit mer påverkad eller trött. Han verkar helt enkelt bara glad över att slippa knata runt i den djupa snön alldeles ensam i skogen. Visst, han är lite stel men annars är han den som är vaken mest här av alla mina hundar. Följer med vart jag går, tigger mat o leker… ;o) Gamle super-Lotus!! Igår kväll kom mina fantastiska grannar med blommor för att välkomna gamle hem! Så gulliga alla är, jag blir ju alldeles rörd!! :o)

Gamle Guldtand med Max’s balasnöre som han leddes hem i, i munnen, samt välkommen-hem-blommor, i sin trofé från Crufts :o)
– ”Ett balasnöre är alltid bra att ha med sig, det sa Max…”

Här kommer några bilder från det lyckliga återseendet i onsdags!

Lotus får godis o vatten av Linn…
Superhjälten Max, Lotus i sitt blå balsnöre o en av lycka gråtande matte… ;o)
Några hundar o personer i det lyckliga sökgänget!

I morse tränade jag nosdutt med Zaa, vilket jag försöker göra varje morgon. Han kan göra minst 15 duttar snabbt o bra när han väl gör det men till skillnad från mina andra hundar (o allt annat jag tränar med honom) så väljer han oftast inte att dutta direkt igen när han har fått klick o belöning efter en lyckad duttomgång. Märkligt, han provar liksom allt annat han kan först, som om det inte var så kul liksom. Men sedan när han väl gör det gör han det väldigt intensivt o säkert. Det spelar ingen roll om det är i början av träningen eller om han har hållit på ett tag. Kan ju tro att det blev värre när han blivit lite trött men det är nästan tvärt om, att han kommer bättre in i det efter ett tag. Men jag är envis. Så jag ska nog få det dit jag vill till slut :o). Det jag visserligen märker är att han väljer duttandet snabbare om jag har leksaksbelöning, men med andra saker jag tränar är det ingen större skillnad på om jag har godis eller leksak. Jag tänker fortsätta variera godis o leksak o experimentera lite…

Idag ska jag åka till Nettan. Elin kommer också dit o vi ska träna agility tillsammans vilket ska bli riktigt kul! Imorgon ska jag till Danmark o tävla inomhus. Ska bli toppenskoj det med, trots en ganska hal matta. Hade önskat att de hade ”min” nya supermatta där. Tänk vad häftigt!!! :o)

Sköt om er alla!!