Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Sjuklingen är hemma

Operationen gick bra enligt veterinär Lasse! Tack gode Gud för det! Usch, det var tur att jag hade fullt med kurser under torsdagen så att jag var tvungen att tänka på något annat än att de skulle hugga tån av Elvis… Jag gick en extra lång runda på morgonen o lät honom göra sina älskade pinnsök i skogen, det kändes som att det var sista gången någonsin han skulle få göra nå’t roligt… :oS Men så är det ju förstås inte! Jag har fått flera positiva rapporter från liknande fall, tack allihop!! Snart är pappan tillbaka i toppform ska ni se :o). Just nu ligger han mest o gosar in sig i sina älskade kuddar på sängen.

Jag hade det lite körigt i torsdags, lämna o hämta Elvis, lämna in o hämta min bil, ha kurser o träna Lia… Som tur var räddade Nancy mig genom att hämta upp mig vid bilverksta’n o sen åkte vi till Slöinge o lämnade Elvis. Efter det blev det både träning med Jojo o promenad i solskenet. Tomt var det utan Elvis, trots att vi hade fem i flocken:o(. När vi promenerat körde Nancy tillbaka mig så att jag kunde hämta min bil. Svängde in på Preem för att köpa en sallad till lunch o så for jag tillbaka till banan för att träna ett pass med Lia innan Lisbeth o gänget kom. Det var både deras o Nancys första träning på banan för i år, som vanligt i fint väder. Underbart att kurserna har kommit igång på riktigt nu, det ger verkligen vårkänslor! Speciellt Lotus är nöjd med att allt är i sin ordning på banan. Nu kan han flytta runt bommar, va ivägen o tigga korv o fika från kursdeltagarna igen, precis som vanligt…
När dagens kurser var klara så åkte jag o hämtade Elvis som hade tassen i ett stort grönt paket. Han har oxå fått en fin o praktisk galonstövel i orange. Färgglatt värre för att liva upp kanske ;o). Han är ganska ynklig o gosigare än vanligt. Inte mig emot!

Igår var det dags igen för Jojo o hon tackade inte nej till mer träning. Först koncentrerade vi oss på att träna gungan och sedan körde vi en fartig bana med olika byten. Dessutom tränade vi på ”fel” tunnelingång o Jojo var duktig som vanligt. Något som var extra kul igår va att vi fick Jojo att tycka om kamplek i träningen. Vi tränade ju det när hon var liten men nu bedyrade Nancy att Jojo bara tog köttbullar när de tränade… Hm, jag trodde henne inte riktigt… gav henne ett lerigt kampsnöre o vips så hade vi en pitbull-pyrre… ;o) Lägg märke till mina nya fina tunnlar från Smarta Agilityhinder. Lätta, fina o utmärkt kvalitet!!

Igår kom Lias matte o husse för att hämta hem henne. Vi träffades på banan o jag gick igenom vad jag hade tränat på. Jag har jobbat mycket på att att få stabilitet i framhanden o kommandon som hopp, ut, fram, tunnel o hennes namn. Jag har oxå tränat på hörnen, staket, bakom- o framförbyten. Hon är en härlig hund med en enorm arbetsvilja, ganska lätt till stress om hon inte förstår men bara hon gör det så är hon mycket koncentrerad på sin uppgift. Det har varit riktigt kul att ha henne här på träning! Tack Åsa för att jag fick förtroende att ha din hund här :o).

Inget ont som inte har något gott med sig… Istället för Malmötävlingen tänkte jag försöka få de två sista artiklarna hyfsat färdigt i helgen, så nu är det väl dags att sätta igång med det. Trevlig helg!