Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Tue, 09/28/2010 – 12:13

Varmt välkomna till Lotushallens invigning!
Lotushallen är en nyrenoverad hundträningshall belägen i vackraste Halland, mellan Falkenberg och Halmstad. Hallen är främst tänkt till agility men självklart går den att hyra för andra aktiviteter med eller utan hund. I hallen har vi lagt en helt ny typ av vinylmatta, det bästa tänkbara underlag för förare och hund!
Läs mer om Lotushallen under fliken i menyraden. http://www.lotuseducation.se/
Invigningen av hallen är den 14 november 2010 kl. 10.00
Under dagen bjuds bl.a. på freestyleuppvisning och fika och vi kommer att ha en inofficiell agilitytävling. Allt överskott från dagen går till Svenska Naturskyddsföreningen!
Entry till tävlingen, som kommer att bestå av två stycken agilityklasser, görs via email till: jenny@lotuseducation.se, senast 31 oktober.
Pris för båda agilityklasserna: 100kr, betalas på plats
Även om du inte har planer på att tävla så är du självklart välkommen till invigningen, skicka gärna ett mail så att vi på ett ungefär hur många som kommer.
Välkomna!!
Boslätts Lantbruk HB & Lotus Education
i samarbete

Hallförberedelser & skattjakt
I helgen jobbade vi med hallen, umgicks o gick på skattjakt. Vi fyllde sandsäckar o byggde parkering mm. Här kommer lite bilder :o)
 

Ogin spanar på oss som jobbar i grustaget

Filip, Anita o Lotus fyller sandsäckar till tunnlarna

Lotus o Filip jobbar med sitt…

Full rulle & ovanlig kombo!

hela gänget!

Alice är Ogins favorit…

…o jag tror att det är ganska ömsesidigt!

Filip är på skattjakt! Ledtrådar överallt…
Radarparet har funnit skatterna, lycka! En blomkålsvamp o en påse bilar!
Blomkålsvamp, sparassis crispa. En parasitsvamp som alltid växer i basen på en gammal tall, Pinus sylvestris. Supergod matsvamp!

Efter en ridtur tar Filip en runda med Nibe i hagen. Att leda är lika kul som att rida!

Söta…!
Tävlingar
De senaste tävlingarna har det gått riktigt bra. Två helger i rad har vi lyckats med bedriften att bli 1a, 2a o 3a i samma klass! Ett mål som jag har jobbat med ett tag :o) De har alla tre turats om om att vinna även om Ina nog har varit den som har glänst mest. I de senaste 15 loppen har hon varit felfri i 14 stycken med 1a- eller 2a-placeringar. Hon är en klippa den! Men alla tre hundarna har gått väldigt bra. Ogin har slagit till med vinster o Elvis har efter lite finslip toppat formen. Han avslutade förra helgen med att vinna båda klasserna sista dagen.
Svenska unghundscupen i vallning!
Månfares Jimi Hendrix

Efter tävlingarna i Tidaholm förra helgen så åkte vi för att se finalen av Svenska unghundscupen i vallning som bara var 3 mil bort. Elvis son Jimi låg 2a inför finalrundan, mycket spännande! O den suveräna helgen toppades med att Jimi o Johan tog hem segern!!! Fantastiskt roligt, vi var såå stolta! :o)

 

Stolta!

Jimi & Johan
Nu åker vi till VM i Tyskland!!! Ha det bra här hemma eller så se vi snart!! :o)