Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

En papejoja i soffan…

Idag har Rosie varit här med Kalle Pudel. Kalle Pudel var en av de coolaste små hundar jag har träffat. Om hundar kan ha humor så har Kalle det helt klart. Han var helt orädd, kunde leka med mig helt obehindrat trots massa störningar, koncentrerad när vi tränade lite mer avancerat, snabb i reaktionerna, tuff o så himla söt! Jag är himla glad för Rosies skull, hon är verkligen värd en liten Kalle! Det ska bli grymt spännande att se hur han kommer att arta sig, än så länge är Kalle nämligen bara en liten snorvalp :o).

VM 2
Här kommer lite tillägg till årets VM. Först o främst glömde jag ju liksom att GRATULERA smallaget till deras silvermedalj i förra inlägget. Det är faktiskt vår hittills bästa valör på lagmedalj på VM. Coolt o stort!

Sedan vill jag uppmärksamma alla på en annan svensk bedrift. Åsa o Erik vann faktiskt det individuella agilityloppet!! Det är riktigt coolt det. Ingen svensk har tidigare lyckats med denna bedrift. Grattis till det, Åsa o Snabb-Erik (tidigare Snygg-Erik)!

Många udda o imponerande raser
Eftersom jag inte körde själv på lördagen o söndagen så hade jag för första gången tid att titta o njuta av VM från läktaren. Det var faktiskt något positivt i att inte köra själv. Hur som helst så upptäckte jag att framför allt i medium var det riktigt många ovanliga raser som var ovanligt bra o riktigt häftiga. Tyvärr lyckades ju ingen av dessa fullt ut i båda loppen, men det var bara onödiga skitfel o de hade haft en god chans till riktigt bra placeringar om det hade gått vägen för dem. Alla roliga mediumhundar är nog min mest positiva upplevelse av VM, näst efter det svenska lagsilvret då :o).

Här kommer lite exempel på alla coola o udda hundar! Hittade en Ok, kanske inte den mest udda rasen men ekipaget i sig är minst sagt udda o otroligt imponerande. Lilla Pebbles med husse Martin Ebeler har varit på podiet inte mindre än nio ggr på VM, det ni! Detta måste väl vara en av Kalle Pudels förebilder va…? ;o)

Large hade en imponerande Weimaraner (från Tjeckien om jag inte minns helt fel). Jag la märke till den redan på träningen, så snabb som en Weimaraner kan bli o de hade mkt bra teknik. Dessutom var de experter på blindbyten :o).

I medium hade vi ju själva riktigt coola o udda hundar, Max, Csilla o Troya ökade ju statistiken i denna kategori. Max in action!
Csilla in action!

Här har vi en Pyrre (ok, vet att ni Pyrre-ägare ogillar detta namn, men alla vet vad jag menar o jag vet inte vilka som är vilka o hur de stavas… ;o) från USA.

Mudi (eller möjligen croatian sheepdog) från vilket land minns jag ej, men bra var den!

Denna va en riktig höjdare. En supersnabb manchester terrier. Den o jrt’n som ledde höll jag på.

En ivrig japansk jrt, japanerna är ju en höjdare i sig på VM. ”NIPON, NIPON, NIPON!”, ljuder alltid hela publiken när de kör sina lopp. O de har blivit riktigt bra med åren.

Här var den Österrikiske jrt som ledde efter hopploppet. Fick inside information från Sven om att föraren tidigare tävlade VM i lydnad, då för Italien. Synd att han inte lyckades fullt ut. Hoppas att han återkommer nästa år!

Superhäftig foxterrier. Minns ej för vilket land den tävlade.

Denna lilla punk-rocker hann även med att ta supersnabba extrasnurrar i sina lopp… ;o) Kanske inte det mest talangfulla ekipaget, men intryck gjorde de dock!

Nybro
När jag kom hem från Irland fick vi oss en vilodag o sedan tog jag o Nettan hela vårt pick o pack o åkte till Nybro. Man funderar på sitt eget IQ när man stiger upp 04.30 för att dödstrött sätta sig o åka 30 mil, eller vad det nu var, till en liten tävling i Nybro. Men väl där fick man svaret. Så mysigt att va där o så roligt att köra agility! Tack Nybro för en toppen-tävling. Trevlig o bra tävling som man gärna återkommer till :o). Resultaten kan jag inte riktigt heller klaga på även om jag klantade mig lite då o då. Elvis vann båda klass 3 o Ogin vann öppenklassen. Ina kom 2a i ag3 o 3a i hopp3. Hon halkade i en lång, böjd tunnel i hoppklassen o det kändes som att det tog flera år för henne att komma ut… :o( Tråkig tidsförlust, hade kanske slagit Pappi annars för loppet var för övrigt mycket bra. I öppenklassen trodde jag att hon fick en vägran på en tunnel som var näst sista hindret så jag tog om o diskade mig, det skulle jag ju aldrig ha gjort för jag var långt ifrån en vägran… Hm, har jag varit med om ett liknande scenario förr kanske?? Dock superglad för att Ogge vann! Sammanfattningsvis hade vi en riktigt trevlig dag o Alice skötte sig exemplariskt på sin första tävling. Nu är hon varm i kläderna till Oxie på lördag :o).

Wildcard till SM i fårvallning!
Minns ni att jag skrev om att Snart bär det av till Colombia. Det ska förstås bli riktigt spännande o jag ser fram emot nästa vecka. Mycket att fixa innan dess o det känns overkligt att det är så snart. Kommer bara att sakna mina hundar!!! Fick ett sms om att Nettan o familj längtade efter Zaa speciellt… ;o) Jag berättade nämligen om att Elvis helt plötsligt såg ut som en papegoja i soffan tidigare ikväll… hm, märkligt. Det visade sig att det var lille Zaa-tan som hade råkat ”fastna” i ett hörne på en dunkudde i soffan… det var dun överallt kan jag säga. Nu har han både mitt soffbord o en kudde på sitt samvete. Å så otaliga leksaksfår med… ;o)

Efter Colombia blir det även en resa till Kroatien, då ska åtminstone Elvis få följa med. För dyrt att ta med alla… :o( Men ska bli riktigt skoj i alla fall!

Men innan dess ska vi tävla i Oxie på lördag, det ser jag fram emot. Hoppas på någon bra placering för då kanske man kan vinna någon fin bok igen! :o)

Yippie! Jag har hittat en ny inställning till min blogg!! Nu kommer mina blogginsatser bli grymt mycket enklare. Att lägga in bilder har varit riktigt krångligt, nu är det plötsligt plättlätt o jag kan fixa o greja precis som jag vill! :o)