Bild av Jenny Damm

Jenny Damm

Finally!

Äntligen lite uppdatering, eller vad säger ni… Jag vet, jag vet, det har varit dåligt med det på sista tiden. Men det har varit desto mer artikelskrivande, bokslut o annat!

Jag måste ju börja med den roligaste nyheten och det är att Smilla har fått sex stycken välmående valpar idag! :o) Läs på Marias blogg om den dramatiska valpningen i bilen! Jag hoppas verkligen att allt går vägen för de små nu. Hm… kommer att vara avundsjuk på de blivande valpköparna… vill ju också ha en..!

Nåväl, vad har hänt sedan sist…? Lotus mår i alla fall prima o det är så underbart skönt! Efter My dog-helgen så var det som att trycka på en knapp o så blev han bra. Jag vet inte hur eller varför men det är ju inte alltid man förstår allt här i världen. Kanske behövde han bara lite spänning i tillvaron genom att titta på en agilitytävling, det har ju varit dåligt med det på sistone. Nu äter han vad som helst, när som helst o han har redan lagt på sig o fått tillbaka glansen i pälsen. Före My dog fick jag truga i honom några stackars matkulor varje dag o han kunde inte äta i köket o ofta spottade han bara ut allt på golvet. Men det viktiga är ju att han mår bra igen, jag är så glad! O på tal om Lotus-gubben så har han varit o jobbat i skolan igen :o). Han borde extra-knäcka i skolan mer helt klart, han älskar det o det är oftast ömsesidig kärlek… I onsdags var jag uppe i Felix skola för jag hade lovat att ha lite naturstudier med deras klass. Så jag tog med mig Lotus o alla barn ut bland mossor, kottar, lavar, knoppisar, ute-matte, naturrebusar o fika. Lotus fick leta upp alla barn när de gömde sig o låtsades ha gått vilse, ett uppdrag som det aldrig kan bli för mycket av enligt Lotus. Han hittade dem allihop som tur var… ;o) på rasten fick alla hundarna visa upp sina konster o leka en stund med barnen.

Ja och så har vi ju varit o tävlat på My dog. Resultatmässigt var det ingen höjdare, även om jag var väldigt nöjd med alla lopp o det mesta kändes toppenbra. Det ville sig inte riktigt hela vägen bara. I tre av sex lopp fick vi olika fel på långhoppet t ex… :o( Men man får vara glad ändå, Elvis är frisk o stark o det är alltid lika roligt att tävla med min älskade, galna hund! Dock gjorde jag en ganska stark insats på My dog ändå. Jag tog Nickes sista SM-pinne i agility åt Claes! Jag hade lovat att jag skulle hjälpa honom om det började krisa o det gjorde det nu. Sa att jag garanterat skulle fixa det på tre lopp, men han lät mig bara köra ett, ville tävla själv med ;o). Så det var bara till att hålla tungan rätt i mun o köra, nollat lopp o pinne! Så nu är SM-biljetten fixad åt Claes o Nicke o det gäller att vi finslipar kontaktfält o handling tills dess :o).

Nu kommer lite valpnytt…

Igår var vi o hälsade på Lisa o Axl. Först gick vi en promenad o bröderna brothers tyckte det var superkul att träffas! Efter det tränade vi lite i deras lokal. Det var så roligt att se vilka framsteg Lisa o Axl har gjort tillsammans, han var superkoncentrerad och jätteduktig på träningen, även när jag tränade vid sidan med mina hundar. Med Ogin o Elvis tränade jag bara lite svängar, jag har ju inte tränat sedan innan jul så jag ville ta det lite lugnt. Jag lät honom även ta säcken ett par gånger inför lördag. Det har inte blivit så mycket träning på den sedan Danmark…

Alla Bungee tränar på hemma i Kanada, kolla in hennes blogg när hon gör en rolig ring-lek.

Imorgon blir det Sverigedebut för Ogin, i Linköping. Han får stöd av halvsyster Janis o matte Hanna som ska med :o). Sedan ska vi bo hos halvbror Mick o Helené, allt detta ser vi verkligen fram åt!

Nu måste jag fortsätta med artikelskrivandet, ha det fint!