Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Försmak på Halloween

Nu har familjen precis åkt hem. Jag o hundarna har knappt torkat efter morgonens äventyr. Vi vaknade idag av att regnet öste ner så det var bara till att ladda med rejäla regnkläder o ge sig ut i skogen. Vi hamnade plötsligt i ett floddelta mitt i Afrika, under den värsta regnperioden! Vi hade med oss en flock afrikanska vildhundar o en liten övergiven tigerunge som vi hade räddat när vi var i Indien. Plötsligt var vi vilse o försökte följa den forsande floden genom vildmarken. Våra tama vildhundar jagade bort lejon o man fick se upp för krokodiler. Vi hittade två undervattensgrottor o Lisa trampade dessutom i flodhästbajs två gånger. Till slut hittade vi hem, tre genomblöta äventyrare, fyra leriga afrikanska vildhundar o en frusen liten tigerunge… Som jag nämnt tidigare, alla dagar blir inte riktigt som man har planerat, vem kunde tro att vi skulle till Afrika denna regniga söndagmorgon? ;o)

I fredags kom mamma, syster, Lisa, Felix o Olivia. Det var tomt när inte Frances var med, eller ja, tomt o tomt… vi hade visserligen ändå fem hundar att roa oss med men ändå så var ju inte lilla Frensan med. Felix o Lisa hade förstås blivit ledsna när Frances dog men vi konstaterade att hon nog hade det skönt o lekte i hundhimlen med sina nya kompisar. Vi får hoppas att det är så… I fredags blev det ansiktsmålning o innemys på kvällen. Axl o Ogin uppskattade verkligen besök av syskonbarnen, de är så himla mysiga med barnen o med varandra. Olivia är dock lite avis, hon tycker att det är hennes barn o hon som ska leka o gosa med dem… På lördagsmorgonen väckte Felix mig vid 06.00, det var dags att gå ut på morgon-exkursion. Han hade vaknat kl 01.00 första gången o frågat om han kunde gå o väcka mig. Så jag var tacksam över alla bonustimmar jag fick sova ;o). Vi var ute i nästan två timmar o vi hittar alltid roliga nya vägar o saker när Felix är med, här snackar vi off-track! Väl hemma igen blev det lite pyssel i trädgården. Axl har uppfunnit en pool, den lilla båten fylld med vatten var ju som gjord för att plaska i! Efter det var det frukostdags o sedan begav vi oss alla ut i svampskogen o shit va svamp vi hittade! Felix var som besatt i svampskogen, Lisa var lite mer skeptisk o längtade hem till gården för hon skulle få rida på gårdens russ, Nibe. Vi plockade även
Fler bilder från helgen hittar du i familjealbumet o konstverk i naturen!

Idag eller imorgon (får se när jag kommer iväg) ska jag åka o hälsa på Elin o resten av gänget på Breviksnäs, det ska bli mysigt! Det blir säkert också lite mer vallträning, kul. På tal om Elin o vallning så vann Elin o Moss IK1 förra helgen, grattis!! York har också blivit godkänd vallhund! På vägen hem från Elin tänkte jag hälsa på Helene, Mick o Tiger i Linköping, det var alldeles för längesedan vi sågs.

Måste också berätta en solskenshistoria, lägg den på minnet. För ett tag sedan kom ett gäng från Smålandstenar ner för att träna. En duktig tjej som var med hade en tollare som var ovanligt slö för rasen. Matte jobbade på jättebra men vi fick liksom inget gensvar. Jag tyckte att det var lite konstigt för tollare brukar ju vara rätt livliga hundar. Efter ett par gånger kände jag att det bara måste vara något som inte stod rätt till… Kom att tänka på pappas JRT Olga som har sköldkörtelfel, hon hade precis samma symptom innan min kusin hittade felet o började medicinera henne. Jag bad matte att be veterinären kolla upp det. I veckan fick jag besked om att hunden mycket riktigt var sjuk. Tänk vad underbart att han nu kan få hjälp o må bra igen, han kommer att bli mycket piggare, jag blev så glad för deras skull! Ett litet tips att tänka på om man träffar en hund med dessa symptom.

Avslutar med kloka ord från klok-boken som jag har fått av mamma: Dina val, inte dina chanser, avgör din framtid. Det är så sant, så sant. Värt att läsa varje dag.

Sköt om er allihop!