Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Glad påsk!

Då var det påsk. Och vilket påskväder vi har fått, som på beställning! Hela veckan har det varit fint o kvällarna är äntligen långa o ljusa. Man får ju massor av träningsinspiration av bara vädret :o). Jag har haft kurser o gjort bokföring, det förra ligger mig betydligt varmare om hjärtat. Det senare kan man lätt få gråa hår av, passar bra som nattlig hjärngympa… Nu sitter jag hemma hos Nettan efter en fotodag med Mette här i Hässleholm. Det tar längre tid än vad man tror med alla detaljer som man ska hålla koll på, men snart är vi nog klara med fotograferingen till Cleanrun-artiklarna.

Förra helgen med familjen var urmysig, vädret gjorde ju sitt för att förhöja stämningen. Vi var ute på upptäcktsfärd vid ett ekomuseum som heter något så mystiskt som ”Döda fallet”. Platsen är faktiskt lika spännade som namnet. Man gör först en historisk vandring längs en stig (där det finns massor av intressant växtlighet) som leder till ett gammalt kraftverk i Yngeredsforsen. Folket i området har alltid nyttjat vattenkraften i Ätran. Vid Yngeredsforsen har detta satt sina speciella spår. Här finns flottningsrännor, kvarn-rännor, höga dammvallar och mycket vacker natur. I den torrlagda forsbädden finns jättegrytor o skrevor där det har bildats som små akvarium med vattensalamandrar, grodor, sländor o andra vattenlevande djur. Hur kul som helst, mostern i sitt esse! Å på vägen hem hittade vi blåsippor som pricken över i:et!!

Utöver färden till Döda fallet så har vi ridit, promenerat, lagat god mat o bara haft det skönt. Både Lisa o Felix älskar hundarna o plötsligt när jag tittade ut genom fönstret såg jag Lisa som tränade för fullt, konster o balansbom, helt på egen hand! Inte hundarna emot ;o). Fick några fullträffar genom köksfönstret…

Imorgon blir det till att gå upp tidigt för att bege sig till tävlingarna i Nils Holgersson hallen i Skurup. Även om inte Elvis får vara med så kommer jag nog att bli sysselsatt. Ogin ska tävla förstås men sedan ska jag även köra Ina :o) o sist men inte minst… imorgon får jag min lille Zaa!!!!

Jag fick just reda på att det än så länge finns någon hane kvar i Elvis-Allykullen i Danmark. Spana in godingarna på deras hemsida!

Nu får vi hoppas att alla häxor har kommit lyckligt o väl fram till Blåkulla idag. Hoppas att ni alla får en härlig påskhelg!