Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Trippelcert & Tok-Zaa

Skurup & Kristianstad

Det blev två mycket lyckade dagar i Nils Holgerssonhallen, på många sätt :o). Fredag morgon började med att jag mötte Maria o valparna o äntligen fick min lille Zaa!! Från första stund knallade han obekymrat med sin nya flock o verkade inte ha varit på annat än stora tävlingar med många hundar förut… Han skötte sig exemplariskt! (Förutom de två gånger har hittade gamla döda djur på ängen som han gärna ville ha för sig själv… hm…)
Ogin
Jag var mycket nöjd med Ogin men han hade ju tyvärr en matte att dras med under helgen också… hon var inte riktigt lika bra… ;o) I ag 1, som var ovanligt knixig o rolig för att vara en klass 1, gjorde han ett strålande lopp. Tyvärr fick han en vägran för att jag ropade på honom precis innan ett hinder. Jag hade ju planerat att säga ”back” som betyder hopp o sväng, men det råkade bli Ogin istället o lyhörd som han är svängde han direkt…

Vi fick till ett riktigt bra lopp i ag öppen på lördagen, det var bara jag som krånglade till det för honom rejält efter balansen så att vi tappade en massa tid. Hm, vet inte vad jag tänkte på när jag gick banvandringen. Jag gjorde ett blindbyte efter balansen o jag insåg ju sedan att det var ett högst opassande ställe för ett blindbyte. Jaja, trots tidsmissen kom vi 6a bland alla duktiga hundar! :o)

I hopp 1 fick jag hjärnsläpp o började gå efter honom i slalom o säga massa konstiga saker som om han inte kunde slalom, han tyckte jag betedde mig ytterst konstigt o stannade för att kolla hur det egentligen stog till… jag gjorde om slalomen som jag brukar o då gick det mycket bättre ;o). Men sån’t får man ju inga pinnar på…!


Ina
Denna lilla hund är ju bara helt fantastisk!! Efter hand som helgen gick blev vi ett mer o mer sammansvetsat team. Visst har jag alltid tyckt att hon är bra men… att hon var så bra, det har jag nog inte förstått! Säker, snabb o tekniskt jätteduktig :o). Nettan har verkligen gjort en fantastisk grundträning med henne! Jag funderar på att skicka alla mina unghundar till henne… ;o)

Vi fick många fina resultat o lyckades vi ta hela tre cert! Bl a. så vann hon en klass och fick två 2a-placeringar där hon blev slagen med EN tiondel. Det fanns flera ställen att plocka tid på, t ex. som att släppa direkt på kontaktfälten, att kalla på henne i platta tunneln osv. Lite surt att komma tvåa men självklart var jag ändå jättenöjd med våra insatser! Lustigt nog var jag trots allt mest nöjd med sista hopploppet i Kristianstad där vi blev diskade. Jag kände att jag vågade satsa fullt ut o handlingen satt perfekt hela loppet igenom. Men väl i mål sa de att jag var diskad :o( Ina hade visst gått in i andra slalomporten o det hade jag missat. Irriterad över att inte få någon tid när jag för övrigt var så nöjd med allt klockade jag loppet på videon o hon hade en tid på drygt 25 sek, vinnaren hade nå’t på 27! Storleken spelar inte alltid så stor roll…! ;o) Ja, sammanfattningsvis är jag grymt impad av lilla Ina. TACK Nettan för att jag får låna henne! ;o)
Fullt upp
I öppenklassen på lördagen hade jag verkligen fullt upp, totalt fick jag fyra hundar att köra, Ogin, Ina, terven Bazze o Zaas mamma Smilla. Det var verkligen hur kul som helst, det kan aldrig bli för många! ;oP Kändes bra att köra terv med, det var faktiskt debuten ;o). Var ganska nöjd med allas lopp, Ina 2a, Ogin 6a, Bazze o Smilla fel i slalom men annars fina lopp. Smilla var nog lite trött o inte alls så galen som hon brukar. Eller så försökte hon bara vara snäll mot sin vikarie ;o).

Kurs i Emmaboda
Efter Kristianstad styrde jag o hundarna vidare mot smålands djupa skogar. Jag skulle ha kurs i Emmaboda i två dagar. Det blev en händelserik start för Zaa må jag säga men han skötte sig utmärkt även under kursdagarna o verkade inte misstycka över den intensiva början hos nya flocken. Han är en störtskön valp, kavat o otroligt positiv till allt omkring honom. Men han har verkligen humör den lille gossen så det får jag nog passa upp med… Jag trivs verkligen bra med honom o njuter av varje stund! Ogin började under måndagen inse att man faktiskt kunde ha den ettriga lilla varelsen till något, att leka med :o). Först verkade han nämligen uppskatta honom lika mycket som vad Elvis o Lotus gjorde, det vill säga inte alls. Men till slut intygade Zaa honom att han var en rätt kul prick ändå!

Han är kreativ den lille Zaa, här har han hittat en pall som hjälpmedel i sina flyktförsök…

Kursen gick bra o vi alla njöt i det fina vädret. Henric Rosvall fotade o han fick verkligen in några fullträffar! Vi tränade, snäva svängar, självständighet o en hel del kroppskontroll… Kursdeltagarna var verkligen kreativa, kolla in första fotot på Christian o Aimee… ;o)
Som Henric skrev på sin sida; ”Kissnödig balett-stilen funkade sådär. Men bonuspoäng för kreativitet i varje fall.”
Lotus varvar mellan att fika o hålla koll på den som kör… här är det Anja o Chili som studeras. Och ska jag förklara något är Lotus alltid redo!

Igår packade jag om väskan för att åka till Borås o sedan vidare med tåg till Härnösand. Jag skulle tvätta på morgonen men glömde att lägga tvätten i torktummlaren, så det blev till att hänga upp den på kompostgallren ute vid banan under tiden som jag hade kurs. Tur att de flesta av mina kursare känner mig vid det här laget… ;o) Efter en solig heldag åkte vi vidare mot Borås o gjorde ett stopp hos kusin vitamin i Kinna, alltid mysigt att ses. Vid 23.30 när jag kom hem hade min snälla mamma färdigt maten :o).
Idag ska jag passa syskonbarnen, det blir picknick i solskenet!
Kolla in vår by Asiges egna nya hemsida! Hejja landsbygden!

Alla foton på denna sida är tagna av Henric Rosvall.
Månfares Mick Jagger o matte Helene har blivit uttagen till SBKs talanggrupp i lydnad!! Grattis!