Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Julirapport


Nattsländor o andra småkryp, Felix, Ogin, Lotus o Lisa verkar alla vara lika intresserade allihop…

I skrivandet stund regnar det, men det har faktiskt varit en ganska skön sommar såhär långt. I torsdags åkte syster o barnen hem efter en liten visit här på landet. Det är alltid så mysigt att ha dem här o inte var det annorlunda denna gång. Lisa som snart fyller fem år börjar bli en riktig hejjare på ridning! Hon har bara ridit själv typ fyra gånger men redan nu har hon haft två hopplektioner, jag säger bara oj vad fort de lär sig! Och inte är hon rädd heller, hon har både ridit barbacka o trillat av men det var bara till att hoppa upp igen :o).

Utöver ridningen så har vi badat en hel del o det har jag gjort hela sommaren, så det blir en o annan badbild här idag. Zaa älskar oxå att simma nu, kanonbra träning!

Lotus är alltid först vid fikabordet. Frågan är hur många pannkakor man kan tigga till sig…

Badkrukor, no way!

Sommar!! Lisa har längtat efter att få träffa Nubben. Novas föl föddes på midsommarnatten o fick sig ett passande namn. Han är så söt o nyfiken, härligt med föl på gården som omväxling till hundvalpar… ;o)

Ina o lillebror Zaa busar i vattnet. Ina är Zaas stora idol, han vill lära sig allt hon kan… ;o)

En riktig golden i sitt rätta element! Fina o snälla Wilma badar som en golden retriver ska bada!

Pappi o Zaa på bryggan. Sötisar!!

Grodyngelinvasion i Kallhagasjön. Undra hur många som kommer att bli fullvuxna grodor, detta måste ju vara drömbuffén för en fågel…

Påhittiga små grodor, här har de hittat en liten båt :o)

Många var de…

Zaa har fått träffa fåren!
Jag släppte Zaa i lilla hagen o testade honom med fåren. Han samlade in dem vid staketet o sedan var han nöjd. Alltid intressant första gången att se hur de reagerar o vad de gör. Han samlade som sagt ihop dem o verkade ganska snabbt ta till snabba sidorörelser för att stoppa rymlingar ur flocken. Han tog inte till några bett alls, inte ens när det blev lite stökigt, skönt. Verkade ganska stark mot djuren, det lilla man kunde se. Rätt låg stil, men inte riktigt som Elvis. Jag ser verkligen fram emot att börja träna vallning på ritigt med Zaa!
Storebror hjälper till o visar hur man gör…

Sedan visar storebror var man dricker när man har vallat :o)

Varberg & Borås

Veckan efter att jag kommit hem från Norge hade jag först privatträningar här hemma o sedan var det kvällstävling i Varberg på torsdagen. Magnus Andqvist o Roger Pettersson hade gjort banorna o jag gillade dem båda. Magnus hade som ett litet tema att passera hinder o Roger fortsatte liksom på sitt lilla tema, bakombyten… ;o) Roliga utmaningar i både hopp o agilityklassen o jag kände mig verkligen sugen på att köra. Hoppklassen startade med Ina o hon fick ett mkt bra lopp ända till näst sista hindret… Jag råkade slappna av lite och skulle ju bara ta sista hindret… Hm, det blev liksom fel sista hinder tyvärr. In igen, med Elvis. Ännu ett riktigt bra lopp o denna gång koncentrerade jag mig ända till sista hindret. Vinst :o). Sedan var det dags för agilityklassen. Ina var först ut igen. Förutom att jag velade lite i starten så att den stackars hunden fick slå knut på sig själv för att hoppa o sedan landade på sidan så blev loppet bra. Hon kom 2a efter pappa Elvis som fick lite sjysstare signaler i starten… Men riktigt nöjd med båda hundarna, två vinster o en 2a-plats var ju inte så dumt :o).
Dagen efter fortsatte jag o Nettan mot Borås där det skulle vara en tvådagars tävling på Ryda sportfält. Det blev en riktigt varm helg o som tur var hade man ju viskan att bada hundarna i med jämna mellanrum. Även här var det roliga banor, Magnus Andqvist var åter domare men sedan minns jag inte vem det var mer… Hoppklassen gick bra vann med Elvis o kom 2a med Ina, typ 3 tiondelar efter. Väldigt nöjd med hennes tider för det har inte varit några klockrena lopp jag har fått till med henne. I agilityklassen kom jag tvåa med Ina efter Jörgen o Zac, Elvis diskade sig för att han TJUVSTARTADE. Jag säger bara det, 8 år o tjuvstarta… Jag blev så paff att jag inte fick för mig att göra något, jag bara vände mig om o så var han över första hindret… Jag hann inte med vad jag skulle helt enkelt… :o(
Ogin körde hopp två o båda dagarna rev han ett hinder :o( Hm, blir riktigt irriterad på de där rivningarna. Annars var jag ganska nöjd för övrigt.

Borås dag 2 – Ina & Elvis
Inga resultat alls. I agilityklassen överjobbade jag vid ett par tunnlar med båda hundarna. I hoppklassen gjorde jag ett blindbyte en sekvens för tidigt med Elvis för jag hann mycket längre efter slalomen än vad jag hade tänkt. Ina gjorde ett kanonlopp i hettan men med en rivning som jag inte ens hade sett, de fick ingen tid på henne så jag skulle få köra ett omplopp. Satsade lika hårt i nästa lopp o hon gjorde det vägmässigt om möjligt ännu bättre denna gång, men åter en rivning. Nu på ett annat ställe :o(. Nåja, rättvist kanske, eftersom jag hade fått en rivning redan i första loppet. Dock var jag supernöjd med att få bästa tiden med den lilla hunden i ett omlopp i den värmen, vinnarloppet med Jörgen o Zac var nämligen riktigt bra o det känns kul att kunna matcha de snabbaste tiderna med Ina.

Gotlandsresultat
Jag fick diverse rapporter från kursare o vänner om en massa roliga resultat från Gotlandsveckan. Grattis allihop!!! Det är så roligt med rapporter!! :o) Men ett extra grattis vill jag ändå ge Åsa som fick Eije till hoppchampion! Bra jobbat!
Efter tävlingarna i Borås skulle jag bara hem o packa om väskan för att sedan fortsätta till Danmark. Jag o Nettan hade bråttombilen för en gång skull, men vad hjälpte det, blev typ sist iväg från tävlingsplatsen ändå… ;o) Jaja, vi fick oss en härlig promenad längs viskan där hundarna fick bada, de var de verkligen värda i den värmen!

Kursen i Kolding
På måndagen började kursen i Danmark. Det var riktigt segt att köra sista biten på söndagen o jag var lite småtrött när jag skulle gå upp. Kom nog inte fram förrän vid 2-tiden nämligen… Men snabbt kom vi in i rutinerna o vi fick en supervecka! Vädret var strålande o hela organisationen runt kursen var riktigt bra. Men på måndagkvällen fick jag först en stor klump i magen. Precis innan sängdags kan Elvis plötsligt knappt gå på ett framben! Hjälp, vad var nu detta!!?? När han äntligen är bra i sin tå, ska han få en ny skada!!?? Jag letade men kunde bara känna att han regagerade i en tå… Klon där var väldigt torr o lite avskalad liksom, så jag tänkte om det kúnde vara det… han är ju känslig. Jag o la mig med världens ångest, jag HATAR när mina hundar är sjuka. På morgonen var alla gulliga o frågade hur det var o tittade på Elvis. Sedan sa de att det fanns en veterinärklinik väldigt nära o att vi kunde flytta en träningsgrupp till kvällen om jag ville. Ja, tack, ville veta så fort som möjligt vad det kunde vara… Snälla Michael Hauman földje med som stöd o tolk o det var med tungt hjärta jag åkte, säker på att det var något allvarligt, han hade ju jätteont! Veterinären tittade oo kände o Elvis skrek i högan sky! Oj, det här kan nog vara brutet sa hon… :o( Lika bra att ta en röntgenbild. Så det gjorde vi men lyckligtvis hittade de inget där… vad kunde det då vara? Veterinären tittade lite noggrannare o plötsligt spände hon ögonen i trampdynan o började peta med en kanyl. Efter en evighet fick hon ut… en liten, liten tagg!! Jag kastade mig om halsen på den stackars veterinären o började nästan gråta av lycka! Elvis var frisk :o). Jag fick hem den lilla taggen i en platspåse, som minne ;o). Den dagen fanns det inte problem i hela världen, vilken lättnad!
Kursen fortsatte i värmen hela veckan o det var många roliga hundar som passerade i träningsgrupperna. Min favorit-jack russel Silje var bland annat med o det är alltid en fröjd att se denna lilla terrier jobba.

Landslagsuttagning

Japp, nu har även sista delen i landslagsuttagningen gått av stapeln. Efter Danmarkskursen åkte jag o hämtade Nettan o sedan påbörjade vi vår lilla Gävletripp. Det gick mycket bra att köra hela vägen, kanske berodde det på invigningen av Nettan o Nicklas nya bil :o) Den spann som en katt o gled fram på vägarna. Lördagen började med en agilityklass som räknades till landslaget. Ina var först ut o det var nära en disk för jag hamnade efter vid ett ställe. men vi redde upp det o kom felfria i mål, dock med en liten tidsförlust. Sedan var det dags för Elvis o jag mitt klanthuvud hade tagit fel på startnumren i de olika loppen så när jag precis skulle lämna Elvis på startlinjen så visar det sig att jag hade nr 31, inte 23… Hm, ut igen o ladda om. Bra jobbat. Kände mig ändå ganska ok med det men glömde ändå när jag väl skulle in sedan att gå igenom banan som jag alltid brukar. Hamnade efter Elvis som jag gjort med Ina men löste det med, skickade in honom i slalom o skyndade mig bort mot slutet för jag var tvungen att lämna honom ganska långt inför nästa sekvens… Då blåser domaren, diskad! Vad nu!!?? Vänder mig om o inser att jag glömt ett varv i banan. Herregud, hur är det bara möjligt!!?? Vilken mardröm. Jag vet faktsikt inte riktigt varför det blev så. Jag glömde visserligen att gå igenom banan som jag brukar men jag hade ju trots allt redan kört den med Ina, så den borde ju sitta. Hemskt var det i alla fall. Och inte så bra för mina poäng.

Hoppklassen började bra med Ina men trots det disk, hon missade en tunnel för att hon landade långt efter ett däck. Hon brukar ju inte vara så vid, så det var inget jag hade med i beräkningen tyvärr. Med Elvis gjorde jag en nolla men slutet blev inget bra för jag hamnade mycket längre efter i säcken än vad jag hade tänkt.

Med Ogin gjorde jag ingen strålande insats i något av loppen, jag kände mig påverkad av min blackout o mest förvirrad…
söndagen var det dags för sista loppet till landslagsuttagningen. Jag kände mig bra o laddad men ändå lugn. Gjorde dock ett misstag, Elvis reste sig i starten o då funderade jag på om jag skulle lägga tillbaka honom eller inte. Nr 1, fundera inte, lägg alltid tillbaka!! Nr 2, om jag nu skulle bestämma mig för att starta ändå, vela inte med att fundera!! Han blev väldigt osäker o rev hinder 2 :o(. Jag samlade ändå ihop mig o gjorde resten bra. Så för övrigt var jag nöjd. Men piss med rivningen. Nu var det bara till att vänta o se vad hur det skulle bli. Med Ina visste jag inte hur jag skulle göra, ville ju inte putta ner mig själv… körde som en kratta, stackars hund.
När listan kom låg jag trots allt trea :o) Inte direkt nöjd med min insats, men väldigt glad att vara med i poängen! Nu är det bara att vänta o se vad som beslutas.
Grattis alla andra som lyckades med sina resultat i alla storlekar!!

I hopploppet efter körde jag på som bara den o det gav resultat, Elvis vann med ett nästan perfekt lopp. Ina fick tyvärr en rivning i slutet :o( Hon som inte brukar riva…

Men Ogin rev i alla fall inte i sina lopp :o) Agilityklassen vann han o fick äntligen sista pinnen i ag1. I hoppklassen blev det en aning stressigt, jag o Veronica gick en uppsamlingsbanvandring o Nettan hade Ogin på uppvärmning. Jag glömde ringa Nettan o säga att det bara var en hund innan mig så han var inte riktigt på plats när det var dags… Jag sprang som ett skållat troll o bad Nettan per telefon att släppa Ogin så att jag kunde kalla på honom, utan koppel o leksak sprang vi till startlinjen med andan i halsen. Försökte memorera banan men insåg att jag inte visste var jag skulle efter en tunnel, jaja, det hinner jag inte ta reda på nu, jag får läsa siffrorna. Ye, right det hann jag ju. Förvirrad tittar jag på domaren när jag kom dit, inte diskad, bra då verkadedet vara rätt. Sedan kom jag plötsligt på hur banan gick. Tro det eller ej, felfria i mål, en 2a-plats o sista pinnen till hopp3!! :o)

Igår var vi på Rhapsody in Rock med Robert Wells. Vilken kväll, sol o massor med bra musik!!
Nu måste jag avsluta, Jutlandia Cup väntar!! Ha det fint!

Men innan dess. Michael Jackson, R.I P. tack för all bra musik.