Bild av Jenny Damm

Jenny Damm

Julmånaden har börjat!

Nu var det äntligen december! Det är så mysigt med alla ljus, pyssel o annat som hör julen till. Idag har vi sannerligen invigt julmånaden så det heter duga, med en Carola-konsert i Göteborg. Hon har en röst o en inlevelse som inte är av denna värld, man får gåshud, ståpäls, myrbröst o allt på en gång… men kanske det var en smula mycket Hallelujah idag ändå… jaja, det är väl ingen som har dött av för mycket kärleksförklaringar o konserten var annars fantastisk. Barn, stämning, kör, live-instrument av olika slag o en Carola i sitt esse, till o med humoristisk :o). Vi hade ännu en oförglömlig kväll med våra vänner stadsborna, tack Nettan, Nettan, Sarah & Hanna! To be continued… ;o)

Jag har också knåpat ihop en ny film idag med några bitar från Ogins träning. Jag skrev tidigare att jag har börjat träna mer självständighet på kontaktfälten o i slalom, eftersom jag märkte att han var för beroende av mig o leksaken. Det återstår fortfarande en hel del träning för att släppa mig o leksaken helt, men det börjar att ge resultat. Jag har också lagt in några klipp på backa-träning, som han bara älskar o har lärt sig väldigt fort :o).

Det har inte blivit så mycket med min leksakstillverkning som jag hade planerat… Men jag har i alla fall knåpat ihop några enkla, bra o färgglada träningsleksaker för eget bruk… Det är dock alla i Lotus ägo o de lånas bara ut på nåder… ;o) Blåöga är för övrigt pigg o kry igen! Igår klev han omkring på gästerna o myste i soffan när vi hade glöggmys här inne. Att han tiggde pepparkakor var det nog inte någon som kunde undgå… Först blev det middag inne hos grannarna o sedan bjöd jag igen med glögg, pepparkakor o choklad. En riktigt mysig adventskväll blev det. På dagen pysslade jag med diverse blomster- o ljusarrangemang, vilket är bland det roligaste jag vet! Jag o Anita tog oss också en tur till banan för att börja träna lilla Maja o för att filma Ogin.

Adventspyssel o glöggmys i Slättelynga…

Axl den lille hunden är ju bara för rolig. Jonte i grannhuset brukar leka med honom lite om kvällarna o det är nog lika uppskattat av dem båda. De har bland annat lekt en hel del i de stora studsmattorna som står i trädgården. När jag tittade ut häromdagen o hundarna var ute på gården själva såg jag att Axl roade sig i studsmattorna alldeles på egen hand… Kanske inte alla hundar som skulle uppskatta det… men så är han ju inte som alla andra heller… ;o) Jag har tränat lite agility med honom det sista, han verkligen älskar det o är riktigt duktig. Jag kanske ska sikta in mig på att låta honom komma till någon som kör agility ändå eftersom han tycker att det är så superskoj, även om jag kanske kommer tycka att det är en smula jobbigt att träffa honom på tävlingar. Jag vet knappt vad jag tycker, vi får se hur det slutar. Jag måste hitta ett alternativ som känns riktigt bra i vilket fall som helst.

Jag har varit o skådat fågel med Pav på Öland i helgen med, mitt planerade ärende blev inte utfört men istället hälsade jag på Anja o dessutom, vilka naturupplevelser det blev! Det började med jaktfalk (Falco rusticolus), som faktiskt är den största av falkarna o tyvärr starkt hotad. Den var mäktig att titta på när den satt där ståtlig o värdig. Fotot på falken är hämtat på nätet. Efter det kom det två unga havsörnar (Haliaeetus albicilla) o bjöd på en helskön föreställning. De började att jaga en hare o vi fick följa skådespelet i säkert 20 minuter. De jagar vanligtvis inte levande byten o även om de var nära så lyckades de inte att fånga haren, den kom till slut undan genom att nästan springa mellan benen på oss! Fotot på havsörnen är inte heller taget av oss, men jag tyckte att det illustrerade händelsen ganska bra för det var både retsamma kråkor o korpar med under hela jakten, dock blev jaktlyckan inte så god för våra unga havsörnar, som för den på bilden…
Sist men inte minst fick jag chansen att se en smalnäbbad sibirisk nötkråka (Nucifraga c. macrorhynchos). Det skulle kunna vara en av världens sötaste fåglar, den såg ut som en blandning mellan uggla o nallebjörn..! ;o) Dessutom har den så dålig flyktinstinkt att vi kunde komma så nära som en meter ifrån den. Pav tog fotot på fina nötkråkan.