Bild av Jenny Damm

Jenny Damm

Lotus – gammal som gatan!

Lotus har precis fyllt 15! Igår hade han sin femtonde födelsedag, det är inte illa… tänk 15×7 i hundår, det är 105 människoår det. Han är en pigg o glad 105-åring, trots att han hör o ser lite sämre nu. Tänk så otroligt mycket vi har upplevt ihop, Lotus o jag. Han har liksom alltid funnits… Eftersom jag fick honom när jag fortfarande var tonåring har han ju varit med under så många perioder av mitt liv. Han har jobbat på veterinärklinik, ålderdomshem, i skolan, pluggat på universitet, varit kurshund mm. O han har verkligen varit med o varit en del av alla dessa ställen. Alltid i centrum på något vis… ;o) Han kommer är o förblir den mest speciella hund i mitt liv… Jag är själv på Finnbo o håller kurs nu, så jag kunde inte vara med på festen igår… men jag gjorde en liten födelsedagsfilm till honom:
Landslagsuttagning
Nu är årets landslagsuttagning färdig, för två veckor sedan var det dags för alla agilityekipage att ge järnet för att få representera Sverige på VM o NM. Helgen före var det tävling i Oxelösund o jag o Nettan åkte dit med alla hundar. Det har gått hyfsat under våren men inte så där riktigt toppen o framför allt har jag inte haft den där sista kämparviljan o glädjen… Inget man riktigt kan ta på utan bara mer en känsla. Men på lördagen i Oxelösund tog jag o Nettan oss en genomtänkare o redde ut mina mål o tankar. På söndagen kändes allt helt annorlunda o den känslan satt kvar till helgen efter :o) Intressant måste jag säga, hur mycket den mentala biten kan påverka…  Det är inte bara agilityteknik som behövs tränas :o) Jag hade den roligaste helgen på länge under landslagsuttagningen o jag var supernöjd med alla våra duktiga hundar. Det är mest en sak jag får försöka göra något åt… att försöka hålla mig på fötterna, stackars Ogin fick lida för sin klumpiga matte… ;o) Nu är det klart att Ina är ordinarie både individuellt o i lag till både VM o NM o Ogin är första reserv. Det ska bli riktigt skoj i Frankrike, jag längtar!
Video från uppladdningen i Oxelösund:
Video med Ina från uttagningen:
Video med Ogin från uttagningen:
Just nu är vi som sagt uppe på Finnbo för årets kurser, alltid lika mysigt med trevliga människor, roliga hundar o Mats goda mat :o) Nu är det bara två kursdagar kvar, tiden springer iväg som vanligt… På söndag kväll kör jag ner till Nettan, lämnar av hundarna o åker till Irland på måndag morgon. Jag hoppas att vulkanen håller sig lugn tills dess…