Away to me Mailiz

Information

Meriter

Om

Mailiz är en talangfull, liten, glad, lekfull och sprallig hund som gör allt för att vara till lags och göra rätt. Hon är en fröjd att träna i både agility, vallning, tricks eller vad man hittar på. Hon älskar att träna och hon har alltid fokuset på rätt plats.

Lilli, Ziv och Azta är alla uppkallade efter Nettans och mina mormödrar, Lilly, Siv och Asta (alla med lite ändrad stavning). Så min farmor saknades i hundskaran, hon hette dockInger-Britt och det var kanske inte det bästa hundnamnet …  Men hennes syster hette Maj-Lis, vilket vi tyckte mycket bättre om. Redan med den stavningen är det bra. Maj är blomstermånaden på svenska, och eftersom jag gillar blommor mycket är det jättebra. Men om vi stavar det Mai-liz istället är det ännu bättre. Jag fann att ”Mai” har många coola betydelser på olika språk:

Mai- japansk – dans
Mai- vietnamesiska – körsbärsblomning
Mai – kinesiska – hav, elegans
Mai- indian – coyote

Och för ”Liz” hittade jag detta:
”En liz är någon som är vacker, begåvad och nästan alltid riktigt smart. Ibland kan de vara envisa och ihärdigt försöka bevisa sin poäng men med alltid bra resonemang. En liz är ofta korrekt och konkurrenskraftig.
De definieras som kunniga, de är atletiska, fantastiska och utåtriktade människor. Precis som min lilla Mailiz. 

Mailiz & Zoniea foundations April 2020

2020 Mailiz & Ogin training – July 2020