Bild av Jenny Damm

Jenny Damm

SM-silver, filmtajm o glad midsommar!

Dags att blogga va…?

SM-silver
I helgen gick Svenska mästerskapen i lydnad o agility av stapeln i Karlstad o det var en mycket välorganiserad o rolig tillställning!

Jag o Nettan åkte upp i torsdags kväll efter att kurserna var färdiga här hemma, På fredagen var det veterinärbesiktning o invigning. Den förstnämda klarade våra friskushundar galant o den sistnämnda var en parad genom stan med ett slutmål fullt av överraskningar från SM-organisationen. Det enda jag saknade var lite musik i paraden, annars var det kanon. Efter att vi fått våra startnummer åkte vi tillbaka till hotellet o intog sängläge framför bröllopskanalen…! Vilken konsert de bjöd på!! Shit alltså, kolla in den i efterhand om ni missade den… o se mina favoriter; Malena Ernman, balettdansarna o barnen. Jag blev minst sagt både impad, road o rörd!

lördagen var det tidig uppstigning för hoppklass large individuell började 07.30. Jag föredrar lite senare start helt klart, men det var ju inte mycket att göra åt… ;o) Banan var ganska öppen med lite för lite klurigheter för min smak. Den var helt ok men något för ”lätt” för att jag helt skulle gå igång på den. Det har ju visserligen både sina för o nackdelar med en något enklare första bana. Det positiva är ju att många nollar så att det blir en rolig o spännande final men det negativa är att rent handlingsmässigt blir det inte den utmaning jag vill ha. Man tränar o tränar klurigheter o det är det jag gillar att gå in o prova, o speciellt på ett mästerskap. Men banan var ända helt ok det var bara till att gå in o jobba på! Det var faktiskt en sak jag gillade mycket med den, man hade möjlighet o tjänade på att lämna hunden i slalom,  sånt tycker jag är kul! Jag skickade in både Ina o Elvis i slalom o sen stack jag. Våra duktiga hundar jobbade klart utan problem. De är bara bäst!!

Ina gjorde ett kanonlopp men tyvärr blev hon lite väl tajt på tredje sista hindret o slog i vingen, annars var hon klockren o jag var mycket stolt över mitt lilla barnbarn! Elvis gjorde en nolla men med en fulsnurr som kostade tid… :o( Hur ofta får Elvis fulsnurrar… hm, mycket irriterande. Men jag vet att allt kan hända i ett SM o det var inte så att jag tänkte ge upp bara för att jag låg på en 11:e-plats med nästan två sekunder till ledningen… Inte heller tänkte jag e upp med Ina, trots fem fel…

På kvällen slet jag o Nettan oss från bröllopsfirandet o åkte med Jonna o hennes kära far in till Karlstad för att umgås o äta gott. Det har nästan blivit en liten SM-tradition, en mycket trevlig tradition :o). Mätta o belåtna intog jag o Nettan åter positionen framför TV:n o bröllopsfirandet o där satt vi o snyftade in till småtimmarna. Va söta de är, vår prinsessa o hennes prins!!!

Söndagen inleddes med lagfinalerna o vi kom lagom till largeklassen som vi följde med spänning. Och mer spänning blev det när de individuella finalerna gick igång :o). Så småningom var det dags för large. Det var en helt ok bana som jag gillade, med lite utmaningar o handlingsval. Inte toksvår men ändå ganska kul. Jag hade flera handlingsalternativ i slutet o jag o Nettan tog oss en promenad för att utvärdera de olika varianterna. Till slut kom vi fram till att jag skulle välja det mest offensiva o enligt mig mest spännande slutet. Med de andra alternativen var jag rädd att bli lite passiv o det gillar jag inte. Det alternativ jag valde innebar visserligen vissa risker, men det kunde också bli väldigt bra :o)

Ina var först ut o hela loppet blev i stort sett som planerat, så när som på svängen efter långhoppet. Där blev jag lite sen med svängsignalerna. För övrigt satsade jag allt o den lilla vesslan susade fram o var med på allt jag visade. Jag hetsade henne som en tok på A:et o det var nästan så att jag blev full i skratt när hon stannade o lydigt väntade på mitt ok ;o) den lätta tänkte hon minsann inte gå på, kändes det som hon tänkte! Slutet blev precis som jag ville, o sammantaget var det ett superroligt lopp med lilla Ina-fina! hon vann loppet o kom totalt 10:a, vi jobbade upp oss 18 platser, det var ju inte fy skam! Åter ett stort TACK för lånet Nettan!

På tal om Ina förresten så är det flera som har haft frågor (vilket är helt ok) o synpunkter (vilket jag tycker är mindre ok) på att jag för tillfället kör Ina i de flesta loppen. Jag förstår faktiskt inte vad det angår någon annan än mig o Nettan eller varför vårt beslut eller resonemang om detta samarbete ska värderas huruvida det är rätt eller fel. Men om det är någon mer som undrar varför kan jag gärna ge ett svar: För att vi vill :o)

Nåja, nu till Elvis finallopp. Spänningen började stiga o jag höll fast vid att satsa allt jag hade. Elvis var (som vanligt) en dröm att köra o vi hade riktigt skoj på banan. Tyvärr blev det ett missförstånd i bakombytet vid säcken i slutet. Jag började ropa redan innan han hade gått in så han kom ut på fel sida o vi fick ännu en fulsnurr som kostade tid… :o( Trots det gick vi upp i ledning o höll den till Veronica o Excel kom in o putsade totaltiden med 1/10… det är lagom det… ;o)! Ok, det är alltid roligare att vinna men nu var det ombytta roller på mig o Veronica sedan SM på Öland o jag tycker att Veronica är en mycket värdig vinnare! Så GRATTIS vännen o tack för en go match! Jag o Elvis höll i alla fall vår silverplats till slutet, så det blev till att fira medalj med spätta o mjukglass på vägen hem.

Smolk i glädjebägaren…
Massor med smolk faktiskt. Zaa åkte med uppfödaren Maria hem efter SM. På måndagen hade han fått tid på Strömsholm då vi inte tyckte att han använde sitt ben som han skulle. Veterinär Lennart ansåg att han skulle opereras igen o redan på tisdagen fick han tid. Tyvärr såg det illa ut men Redog-Stefan är trots allt positiv o tror att vi mha rätt rehabilitering ska få ordning på hans ben…. Jag är mycket upprörd o deppig över det hela och jag orkar inte förklara mer än så här. Jag kan bara säga att jag saknar honom grymt mycket o kommer att få göra så i minst två månader… Maria kommer att blogga om hur det går för min söta Zaazza-mandelmassa.

Här är en film från SM-helgen

Det var ju ett tag sedan jag bloggade nu o ska jag skriva om allt som hänt lär det väl ta en vecka… o i det fina vädret vill jag inte sitta inne o blogga, så ni får hålla till godo med filmer från de senaste tävlingarna som får tala för sig själva :o)

Men när jag skrev sist skulle jag ju fara till Söderköping o därifrån har jag inga filmade lopp. Ogin kom dock 2:a i hoppklassen o Elvis vann agilityn. Det var himla roliga o utmanande banor, sådana som jag verkligen gillar!

Tranås

Falkenberg

Oskarshamn – utan banvandring…

Oskarshamn – med banvandring…

Utöver alla tävlingar har det varit fullt upp med kurser. Jag har varit ett par omgångar i Danmark o på söndag är det dags igen. Det är alltid roligt o Ribe-kursen som jag var på vecka 23 börjar närma sig 10-årsjubileum, det är riktigt häftigt! Nästan lite ridläger-känsla över att vara där… nostalgi på hög nivå… ;o) Detta året blev jag dock sjuk samma morgon som kurserna startade. Inte mycket att göra dock… så jag ignorerade krämporna o kraxade vidare i takt med att jag knaprade piller o drack Bornholmsk häxbrygd… ;o)

Finnbo
I början på maj åkte jag o doggsen upp till Finnbo gård för två veckors kursande o dessutom en helg med kennelträff. Kurserna var jätteroliga o Mats skämde bort oss med frukost, mat o fika i världsklass! Kennelträffen var också i världsklass. Sven Sågnevik var där o hade en dag vallträning med hela högen. Sven var kanonduktig, pedagogisk o i det stora hela en väldigt behaglig människa. Alla hundarna gjorde stormsteg framåt under dagen o jag tror att alla var mer än nöjda med träningen!! Zaa känns superfin med fåren, jag var så stolt över min hund! På söndagen varvarde vi agility o vallning i ösregnet… Trots vädret hade vi ävn en fantastisk söndag, tusen tack alla inblandade!!!

Just det, jag har ju varit på Irland med. Jag tror faktiskt att det är tredje eller fjärde gången jag är där nu o denna gång kunde jag verklige se framsteg hos alla som deltagit tidigare!! Utöver kursandet åt o jag fantastiskt god mat, njöt av den vackra ön o åkte MC! Jag fjäskade till mig en tur med Declan på hans motorcyckel o det gav mersmak. Nästa gång blir det nog en MC-tur till kusten.

Nu är det snart dags att ta sig ut o plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Sedan ska jag träffa lite kusin på lördag o lite faster på söndag. Efter det bär det som sagt av till Danmark igen o när jag kommer hem är det landslagsuttagningen som gäller!!! Det ska bli störtkul :o)

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOP!!