Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Komplettering av uppdatering & mer slalom

När jag ändå är igång med mina slalomfilmer. Här kommer nästa. Med 8 pinnar.

För övrigt har det ju hänt en hel del annat sedan sist oxå. Ska försöka sammanfatta det hela lite.

Resan hem
Resan hem från Kroatien gick lika mycket som på räls som på vägen ner. Ja, nästan i alla fall… Trött var jag inte en sekund, Salander o Blomqvist var ju med hela tiden, så sova ville man absolut inte. Jag var nästan lite besviken över att vara framme vid färjan o behöva slita mig från spänningen. Men det hände en annan lite onödig incident på vägen. Man måste betala vägtull genom att köpa några klistermäsrken i Österrike o Slovenien. Det hade jag ordentligt gjort på vägen ner o i Slovenien köpte jag för en hel månad. På vägen hem satt jag o var så inne i min bok när jag passerade gränsen till Österrike o tänkte att jag har ju köpt för en månad så jag kan ju bara fortsätta… Hm. Längre fram hade de en poliskontroll o kollade just om man hade betalt. Inte förrän kvinnan i uniform såg lite bekymrad ut när hon tittade på min vindruta slog det mig att jag i Österrike bara köpt för sju dagar!!!! Jag försökte förklara men hon verkade inte bry sig nämnvärt. Jag blev så pissirriterad så jag kastade pengarna på henne o gasade iväg. Inte för att det kanske var hennes fel, men jag hade ju bara GLÖMT att jag inte köpt för Österrike på vägen hem, så himla onödigt. Hon fick i alla fall skiten o 120 Euro (typ 1300kr…). När jag väl kom till färjan tittade killen i luckan på mig lite underligt o informerade mig om att jag hade bokat en plats från Trelleborg-Travemunde denna kväll. Inte det motsatta som var avsett… Ibland älskar man ju bara sig själv alltså… ;o) Men han löste det till mig o jag o hundarna sov en skön sömn i båthytten o var utvilade när vi kom till Sverige.

Väl i Skåneland shoppade jag bröllopskläder till ett kommande bröllop o fikade med kompis Anna o hennes söta barn. Sedan åkte jag o hämtade Elin o vi körde till klubben för att träna med Lix. De har verkligen utvecklats o Lix är en riktigt fin o rolig hund att träna. Eftersom jag inte hade fått göra något med mina egna hundar på ett bra tag, kliade det i träningstarmen på mig o jag fick låna Lix att pyssla med lite. Vi jobbade på bakombyten o framåtsändning o Lix gjorde lysande framsteg. :o) Kul, tack Elin för lånet! Efter träningen åkte vi hem till Elin o Marco där vi åt o vilade lite inför tävlingen på Malmö int.

Malmö int
Mina egna hundar var ju i strängerlig vila så jag o Nettan delade på Ina. Hon körde agilityklassen (efter mycket protester från mig… ;o)) o jag hoppklassen. Nettan hade inte tävlat med henne på ett år då o kände sig väl lite ringrostig. Men hon höll koncentrationen uppe o kom trea, duktiga! :o) Själv var jag mindre nöjd med min insats. Agilityklassen var en sån där bana som jag gillade så fort jag såg den. Hoppklassen var inte det. Det är inte många banor jag inte tycker om, men jag fick inte någon bra känsla för den hur jag än försökte. Vi nollade visserligen, men blev sjua o jag var inte nöjd med min insats. Ina hade som vanligt varit duktig men det hade inte jag. Efteråt var jag på riktigt dåligt humör. Inte bara för loppet utan jag kände att jag var mer berörd över att mina hundar var sjuka o lite annat, än vad jag trodde innan. Jag gav mig av hemåt o rensade tankarna o kände mig snart bättre till mods.

Den kommande veckan fick jag ställa in alla kurser hemma pga att det fortfarande var snö o slask på min bana. Hallå?? Jag trodde att det skulle vara VÅR hemma när jag kom hem… Men helt kurstomt var det ändå inte. Jag hade några inbokade heldagar i ridhus samt en kurshelg i Lund. Där fick vi visserligen smaka på både hagel o ösreg men till större delen var det ok väder. Vi upptäckte, till vår glädje, att Lunds bk var utrustade med både torkskåp o torktumlare. Vad genialiskt! Det borde ju alla klubbar ha! :o)

Gåsahoppet
Veckan därpå började det att ordna till sig på min bana, efter regn, sol o blåst var den åter träningsbar. Äntligen, trodde aldrig att denna dag skulle komma…. Jag fick långväga invigningsgäster från Uddevalla o Bornholm o jag beställde sol dagen till ära… ;o) Det var fullt upp under veckan o till helgen skulle Gåsahoppet gå av stapeln. Jag visste ju inte säkert om jag kunde starta mina hundar men de verkade ok på promenader och så. Beställde tid för blodprov dagen innan tävling. Det kostade endel men svaret var värt varenda krona, blodnivåerna hade gått tillbaka till normala o mina hundar var friskförklarade!!! Ni anar inte vilken lycka det var för mig. Det kändes som att jag hade vunnit en miljon på lotto! Sol, friska hundar o snart skulle jag få åka o tävla på årets roligaste o bästa tävling! Lyckan var total o jag tror att jag gick runt med ett ständigt leende i Nilsholgerssonhallen. Bara att få ställa upp var en vinst för mig! O helgen blev till stor del en belåtenhet. Ina gjorde sju nollade, bra lopp, av sju möjliga. Ogin tog två cert o Elvis fick några bra placeringar. Första klassen började riktigt bra. Elvis vann, Ina kom tvåa o Ogin hade nog oxå fått en bra placering om inte jag ropat som en tok efter en tunnel s¨å att han missade ett hinder. Jag var nöjd med vår start med tanke på att vi inte tävlat eller tränat på en evighet. Resten av loppen gjorde som sagt Ina oxå mycket bra. Några småmissar av mig här o där som kostade tid men allt kändes generellt mycket bra o vi hamnade i topp 4 i varje lopp. Ogin kändes toppen o egentligen borde även han ha nollat varje lopp. Både han o jag känns säkra på varandra o han drar på fint nu. Men jag lyckades klanta till det lite då o då så vi fick någon miss i ett par lopp o i ett lopp kraschade han in i ett hinder, synd för det var i övrigt ett strålande lopp. Han är riktigt rolig att köra nu! Tyvärr missade vi SM-kval med en ynka pinne… :o( Inte för att jag hade strävat så våldsamt för det, men när jag nu räknade ihop o insåg att vi varit så nära var det lite trist. Det känns faktiskt som att han är mogen för det även om vi har lite finslip i erfarenhet kvar ihop. Elvis började bra, hade en liten bussvacka i mitten o skärpte därefter upp sig igen… ;o) Helt plötsligt flög han gungan o tjuvstartade i två lopp. I ett lopp försökte han till o med tjuva TRE gånger. Haha, den går jag bara på en gång… ;o) Nästa dag var hans rackartyg som bortblåsta o han låg som ett ljus i starten igen o väntade på alla ok-kommandon. Gullunge. Jag älskar att köra varje hinder med den hunden, trots hans små utspel… ;o)

Dagen efter tävling hade jag en kursdag hemma hos Jens o Emelie, roligt att se hur lilla Sidney utvecklas, en duktig hund o en duktig handler.

Sammanfattningsvis: Solen sken, roliga banor, friska hundar, påskägg fyllda av godis, trevligt sällskap, bra resultat, utsökt påskmiddag hos Elin o Marco samt hos Jens o Emelie & sen en rolig kursdag… alltså en underbar helg!!

Kursavslut på akuten
På påskdagen bar det av till Kungsbacka för ytterligare en kursdag. Allt gick mycket bra ända tills dagen började lida mot sitt slut. Då skulle jag visa en grej med en kurshund o ge henne sin belöning. Tyvärr missade hon o tog mitt finger istället. Det gjorde förstås ont men trodde först inte att det var så farligt. Sedan tittade jag på fingret o insåg att det var lite värre än vad jag tänkte. Kände att jag blev yr o satte mig ner. De frågade om vi inte skulle åka in med det men det ville jag inte. Jag rös av bara tanken på att de skulle gräva o tvätta i det… Så kände jag mig bättre, trodde jag o sedan… vaknade jag med massa folk runt mig! Hade inte en aning om var jag befann mig o jag undrade varför jag låg där naken…! Ja, jag trodde jag va naken, men det var som tur var fel… Vi åkte till akuten trots allt o de plåstrade om mig o jag fick stelkramp o antibiotika. Jag överlevde för de bara sköljde av o tejpade ihop. Tur för dem o för mig. Annars hade jag nog krävt att bli sövd… ;o) Så kan det bli ibland…

Agif mästerskap
Jag o Nettan åkte upp till Borås på fredagen för att umgås lite med familjen. Sedan bar det tidigt av till Vårgårda o Tångahallen. Det var en  riktigt fin hall o jag hoppas att det kommer att anordnas fler tävlingar där i framtiden. Jag var nöjd med min insats förutom i slutet på första loppet då jag ropade på Elvis trots att nästa hinder stod mitt framför näsan på honom. Min lydiga hund kom som jag bad honom om o hoppade hindret från baksidan… Hm, så kan det oxå ibland… Onödigt som tusan kändes det som. Alla svårigheter klarade vi galant o han kändes hur stabil som helst. Men så är det med en förare som schabblar till det emellanåt, stackars hund. I agilityloppet höll jag mig till planen o det vann vi. Men det spelade ju föga roll för vårt resultat eftersom vi var diskade i första. Trots dettta var det en rolig dag o jag gillade både Rogers o Åsas banor. Lite många disk kanske men jag tror egentligen inte att det berodde på banorna utan kanske mer på att det var ett mästerskap. Arrangemanget av Agif var strålande o jag hade inte det minsta att klaga på, toppen! Tack för dagen o hoppas att få återkomma!

Fårklippning
Förra helgen var det dags för mina tackor att ta av sig vinterrocken. Jag, Anna o Johan, som numer brukar hjälpas åt med detta, bokade upp lördagen till våra får. Vi lånade en klippstol o sax, så då hade vi två klippare o vi jobbade upp ett effektivt (!?) system under dagen… 12 får på 9 timmar… det var väl inte illa? Ja, det ska faktiskt tilläggas att vi transporterade oss mellan gårdarna o åt lunch med :o). Anna o lilla Elin stod nämligen för utfodringen av oss proffsklippare under hela dagen. Riktigt trevligt alltihop. O bortsett från att jag hade träningsvärk i armen så längtar jag nästan till nästa klippning… ;o) Tack för en trevlig dag!

Visst blir hon snygg?
Elvis passar de andra så att de inte rymmer. Lotus o Zaa hjälper till utanför.
Zaa har sin favvoplats i hörnet, där har han bra koll tycker han.
Elin hälsar på oss i stallet innan hon tar sig an kökstjänsten. Mysigt med ull! :o)
Nybro
På söndagen åkte jag o Nettan med barn o hundar till Nybro för att tävla. Det blev en arla morgonstund, men vad gör det när man packar in ett glatt gäng av både två- o fyrbenta o susar mot en mysig tävling på andra sidan Sverige? Första loppet var hopp 3 o Nisse hade minsann klurat till det rejält… jag hade beslutsångest på banvandringen men den verkade i alla fall kul o man fick lov att rusha från den ena svårigheten till den andra. Resultaten blev ok, Elvis 1a, Ina 2a o Ogin 3a :o) . I agilityloppet blev det istället tre disk :o) Ina fick en femma på balansen även om jag uppfattade att hon var klart på, så då passade jag på att ta om gungan. Elvis utmanade jag rejält i slalom o han gick ur (en grej jag aldrig tränat innan, men nu har jag det :o) jag var nöjd att jag provade på tävlingen) så jag passade även på att ta om gungan med honom. Ogin skötte sig ypperligt men då klantade jag till det istället o placerade mig helt fel vid en kombination så att han missade ett hinder. Det blev omtagning av gungan även här… ;o) I sista loppet som var hopp öppen blev Elvis åter 1a på 28,27 och Ina 2a på 28,29. De är hyfsat jämna, papi o dottern :o) Med stackars Ogin var jag åter otydlig, (efter massa strykningar sprang jag in med andan i halsen direkt efter Ina, skulle kanske ha lugnat mig lite o bett att få flytta fram starten…) denna gång i början så att han missade hopp nr 2. Annars var jag mycket nöjd med honom o ffa nöjd med mig själv som lyckades med ett suvreänt blindbyte som jag hade funderat på på banvandringen.
Hygglig arbetsplats
Ja, den här tiden ska man inte klaga alltså. När det är snålblåst, hagel o ösregn så är det väl inte tipp-topp kanske. Men nu i vårsolen, jag säger bara det, kan man ha ett bättre jobb!!!??
Visst har jag det ganska bra? Jag försöker sitta emellanåt på kurserna nu för jag har problem med en hälsporre o en höft. Så här sitter jag o hundarna medan våra elever jobbar… ;o)
Söta Jojo tränar gungan.
Efter en dag på banan somnar alla hundarna sött. Bröderna brothers är så goa ihop. De gillar verkligen varandra. Såhär ligger de ofta, både hemma o när vi sitter vid banan. O ibland leker de förstås. Mellan dem är det aldrig en sur min! :o)

Ha det gott allihop! Imorgon blir det tävling i Söderköping.