Bild av Jenny Damm

Jenny Damm

Solen skiner åter…

Som ni kommer att se nedan på bilderna så är i alla fall snön så gott som borta. Det har varit nice väder varje dag nu, så åtminstonde solen skiner igen :o) Men det innebär också en ständig fästingjakt. De små odjuren stortrivs i vårvärmen. Hundarna är nu preparerade med både Frontline o ett halsband som heter Kiltix, passande namn… Det verkar fungera bra. I o för sig har de nu inte en chans att sätta sig men de verkar också vara frånstötande. Vi hittar inte lika många krypande fästingar på dem längre. Ett tips: vänta inte tills snön försvinner, förbered hundarna redan nu mot fästimngarna!
Nåja, nog om de äckliga spindelsdjuren nu. I fredags åkte vi i alla fall till Pula som planerat. Det är en kuststad i norra Kroatien. Jättefint o rena sommaren! Jag gick o var lite avis på alla som skulle få tävla på den torra gräsmattan…! Det var så klart jättetrist att inte få vara med, men vädret var ju strålande liksom omgivningen, så jag hade en ganska najs vistelse i Pula ändå. Kul att se lite ekipage från länderna här nere o kroatiska banor :o)
Några meter ifrån tävlingsbanan låg havet. Mina hundar var riktigt sugna på att ta sig ett dopp…
Utsikten från vårt rum. Helt ok :o) o bakom träden låg tävlingsplatsen, helt ok avstånd :o)
Mina hundar roar sig med att spana från balkongen.
Elvis fick permis från rummet en stund för att kolla in tävlingen.
Ogin o Djurdja i solnedgången i slutet på tävlingsdagen.
Ogin funderar på att simma ut till fiskaren i den lilla båten…. ;o)
Efter ett tag kom jag på att jag kunde roa mig med att filma ekipage från kursen jag hade haft + lite andra eftersom jag bara var publik. Tyvärr kom jag på det efter ag 1 o 2, så inga lopp från dessa klasser blev förevigade. Men annars har jag satt ihop en mix av intressanta förare, hundar o lopp som jag såg under dagen. Domare var Alen Marekovic.
Väl tillbaka i Sesvete utanför Zagreb hade snön äntligen börjat försvinna. Krokusarna hade nu tagit ännu ett steg i vårsolen o bina i biodlingen som låg en bit in i skogen hade vaknat till liv. De var såklart hungriga efter den långa vintervilan :o)
Krokus som gästas av ett nyvaket bi. Snart ska det börjas göra honung av årgång 2010 :o)
Jodå, det har faktiskt varit snö här, lite ligger kvar här o var.
Men nu är det mest krokusar överallt! Har ni sett något så sött som lille busen Zaa??! Det tvivlar jag på ;o)
”VOLVO XC – När du vill få plats med många hundar…” Det hade väl varit en passande reklamslogan? ;o) Här är vi på väg med sju hundar, varav fyra hanar, till ett ställe där Zeljko skulle hålla privatträning. Gott om plats var det ont om, men plats fick de i alla fall :o)
Booboo o Anoushka tränar vardagslydnad. Booboo är nog en av de mest underhållande människor jag har mött :o) :o) Skrattade nog oavbrutet under de två träningspass jag har varit med ;o)
Åker hem på torsdag morgon, mellanlandar hos Elin för att sedan tävla på Malmömässan med Ina, skoj ska det bli! Vi kanske ses..?