Bild av Jenny Damm

Jenny Damm

Thu, 05/07/2009 – 23:08

Nu har jag äntligen haft tid med lite bloggande o att fixa bilder o filmer! Jag sitter uppe på Finnbo gård o där första kursveckan nu är inne på sin sista dag. Det har varit en riktigt rolig och lyckad vecka såhär långt, massor med roliga människor, hundar o så förstås…. massor av Mats goda mat… ;o) Hittills har det ffa varit en väldig spridning på raserna, himla kul! På första kursen var det faktiskt åtta olika raser, det hör ju inte till vanligheten. O jag måste faktiskt revidera lite uppfattning om bedlington terriern, shit vilken rolig hund det kan va!! Heltokig, snabb, smidig o så ser den riktigt cool ut. Inte alls sådär ynklig o lite seg som man ofta se dem. Inte vet jag om Miló var ett udda ex eller om jag har haft fel uppfattning, nu vet jag iaf att de kan va riktigt häftiga hundar!

Innan jag åkte till Finnbo hann jag vara hemma några dagar o även om jag var tvungen att jobba väldigt mycket framför datorn så hann jag njuta av det härliga vädret o mitt hem mellan varven. Jag älskar ju att resa, men att vara hemma o bara njuta av tillvaron där slår nog minst lika högt! Speciellt när det är vår, solen skiner o allt slår ut! Jag tog lite bilder på mina blommor på trappan o på den helsöta veronican som växte nere vid brygghuset. Älskar blommor, såväl vilda som tama… ;o) Fick oxå en skön bild på Ogin o Zaa, undra vad för hemlisar Zaa har att berätta för favvobrorsan Ogin… ;o)

Jag har också varit uppe i Norrland o haft kurs, det var Härnösands Bk som anordnade kurs i slutet på april. Jag o Elvis tog tåget upp o de andra hundarna hade jag portionerat ut till mamma o pappa. Mysigt att bara åka med Elvis hade det riktigt trevligt på vår resa… Han verkade himla nöjd med att få vara ensamhund en helg…. ;o) Det blev oxå en lyckad helg. Eftersom det fortfarande var snö där då så fick vi ha kursen i ett ridhus o det var ett himla smart ridhus! Det var ett ridhus som kunde byggas om till ett växthus så dels så hade vi ju häligt dagsljus hela dagen o dels så blev det ju riktigt varm där inne av solen. Smart helt klart, undra om det är dyrare att bygga ett växthus än ett vanligt ridhus… Annars borde man ju alltid göra det! Du kan se fler bilder från kursen på Carins blogg.
Efter det har jag även varit i Danmark o haft tre endagskurser o där var det verkligen sommar o sol! Många kända ansikten men även flera nya, en hund som ímponerade på mig var en Kromforländer, supersnabb och skithäftig, om den bara fick rätt signaler så var den dessutom ruskigt snabbsvängd. Cool hund alltså, hoppas att den får vara med på VM eller andra större sammanhang någon gång! Zaa fick vara hos Nettan eftersom han inte har rabiesen färdig än, oj vad jag saknade den lille mannen!!

I Danmark hann jag iaf träna mina andra hundar ganska mycket, kul! Det var väl Ogin jag tränade mest och han fick träna de sandade kontaktfältshindren endel eftersom det är lite annorlunda att springa på dem jämfört med våra svenska hinder med matta på. Han gjorde dem väldigt bra men hamnade en aningens långt på balansen hela tiden, vilket han aldrig gör hemma. Jag lade ingen större vikt på det eftersom jag har jobbat mycket med farten på balanshindren det senaste o han är ju rätt ordentlig av sig så jag tror inte att det påverkar hans mönster negativt. Han är ruskigt kul att träna, alltid så positiv o lär sig otroligt snabbt. Jag tränade även valsituationer mellan tunnel o balans o han fattade snabbt poängen o gick på bara mitt kommando. Jag kunde till slut göra ganska svåra vinklar som gjorde att han verkligen fick tänka till, älskar sådan träning!!
Här kommer en film på Ogins träning, inte den från Danmark utan det var en träning hemma, med fokus på tunnelingångar :o).

Jag har ju inte satt igång Elvis med agilityn ännu så han får mest göra en massa trix o han är överlycklig över minsta lilla han får träna, min älskade hund. Har faktiskt börjat lära honom starter mellan benen precis som jag har med Ogin. Jag gillar ju iofs min o Elvis lite udda startprocedur, men det kan ju vara ett bra komplement o kul att se hur det skulle funka på tävling :o). Idag har jag fått en telefontid med vet Lasse, så jag ska se vad han säger om igångsättningen. Någon gång då o då hoppar an nämligen korta stunder på tre ben o jag vet inte om det är en reflex eller om han har ont eller bara är rädd om tån… Innan jag sätter igång vill jag iaf kolla upp det. Annars går han fint på det o går promenader som vanligt.
Lotus får träna lite på låg höjd, han blir mer o mer galen den hunden, snart inne på sitt 13:e år… Han fixar faktiskt sin egen träning rätt så ofta nu för tiden. När mina kursare torrhandlar någon övning vid sidan så ilar han dit o ställer upp som stand-in-hund, vare sig de har bett om det eller inte. Han tycker väl att de ser ut att behöva en hund när de ändå övar… ;o) Han lever mer o mer sitt eget liv, gamle blåöga. Fika, tigga, bygga bana o stjäla mat är hans favoritsysselsättningar… o han utvecklar sina talanger för var dag… ;o)

Tävlingar
Jag har varit på tre klass 1-tävlingar med Ogin, Sölvesborg, Halmstad o Västerås. I Sölvesborg startade det med att jag hade kollat fel startnummer o jag fick kasta mig in på banan o jag var okoncentrerad från början till slut. Hoppklassen gick mycket bättre sånär som på ett kraschat långhopp. Hoppklassen var dessutom en riktigt rolig utmaning. Inte så mycket klassiskt klass 1-stuk, men det är ju inte mig emot. Han fixade konstiga staket och fel tunnelingångar hur bra som helst. Lotus fick köra veteranklass där med, stenkul att tävla med onom o Lotus var taggad till tusen!! Tyvärr rev han två hinder i det staket som Ogge fixade galant… Han har aldrig gillat den typ av handling o även om det var på mediumhöjd så rev han demonstrativt för att visa hur fel han tyckte att jag hade… ;o) Hur som, kul var det iaf!
Sedan var jag då i Halmstad förra lördagen o det började med att jag försov mig för att jag inte gick o lade mig förrän 04.30 (var tvungen att ha färidgt massa saker som bokföring o annat innan jag åkte till Finnbo). Men jag ringde ner o snälla Hanna fixade så att jag fick starta sist. Hann ju inte gå någon banvandring men det gick ganska ok ändå o det blev vår första pinne :o) underbart! Efter det var det en agilityklass som jag fick mig en tankeställare i, man behöver faktiskt inte alltid sätta hunden o göra en inkallning. Ibland passar det faktiskt mycket bättre med en flygande rundstart. Loppet blev inte bra, när jag fick fel i början slarvade jag med resten. Hopploppet efter var en rolig bana med ganska mycket handling, vilket jag gillar. Han gjorde den rikigt bra men tyvärr blev det en rivning för att jag störde honom med ett dåligt framförbyte som egentligen skulle vara ett blindbyte… :o( Klant-jag. Min duktiga elev Rosa o tollaren Lowa gjorde däremot som jag hade föreslagit o de fick till ett kanonlopp, speciellt vid blindbytet, märkligt att man inte kunde fixa det själv bara… I sista agilityklassen skärpte jag til mig, gjorde en rundstart o tog vår andra pinne! Lite ryckigt på sina ställen men jag var ändå ganska nöjd. Måste oxå gratulera Hanna o Janis som vann o fick fina placeringar i Halmstad!!

Efter det var det bara till att åka hem o packa, sova några timmar o sedan bege sig på tävling i Västerås på väg upp till Finnbo. Denna gång tyckte jag att jag var i god tid till min klass, men ack vad jag bedrog mig, large hade redan börjat när jag kom fram, så ännu en gång blev det till att planera banan från utsidan. Men det verkar vara ett bra koncept för det blev 2a hopp-pinnen i det loppet! Dock inte på ett klockrent lopp… Nästa lopp var också en hoppklass o jag skojade till det med att faktiskt gå banan som omväxling ;o). Jag gjorde en rundstart igen o loppet blev riktigt bra, jag börjar hitta ett bra samarbete nu. Det loppet resulterade i 3e o sista pinnen i hopp1! Tävlingarna i Västerås är på en mycket fin camping precis vid vattnet, så mellan loppen o efter tävlingarna njöt jag o hundarna av omgivningen. Här kommer massa bilder från dagen.

Jag skulle försöka få till en gruppbild, vilket inte är så lätt med en valp som inte kan stanna kvar…
kolla in Zaas min! ”- Här händer ju ingenting, gud va trist!”
”- Åh, tråkigt, men ok då kan väl sitta still en sekund.”
Pappa Elvis o sonen
Zaa leker i vitsippsskogen. Hur söt får man egentligen bli!? Det är en störthärlig liten hund jag har fått! Orädd, positiv, mysig o galen! Allt jag önskade :o)

Ogin, nöjd över dagens prestationer o sin uppflyttning till hopp 2!!


Gamle fina blåöga med sin guldtand…

Pappan på lekhumör!

Nu ska jag ge mig av mot min mosters stuga utanför Ulricehamn, imorgon är det klass 1-tävling där. Sedan ska jag tillbaka till stugan o umgås med moster o mamma :o). På söndag åker vi tillbaka hit till Finnbo. Trevlig helg!!