Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Vilken härlig dag!

Idag blir det till stor del en bildblogg. Man är ju inte direkt bortskämd med sol nu för tiden, så när den väl dyker upp gäller det att njuta o dokumentera!

Här har det varit en underbar dag idag! Sol o skönt :o) Jag köpte en pilatesboll i somras… Blåste upp den förra veckan… Nu har vi iaf kommit igång med träningen, Ogin o Elvis älskar den! Vi brukar göra balansövningarna inne men eftersom det var så fint väder tyckte jag att det passade bättre att försöka fota ute. Det var dock inte så lätt när jag inte kunde hålla bollen… ;o)

Min passionsblomma (passiflora caerulea) som jag fick i 30-årspresent blommar igen! Hur bra som helst när man får presenter som man kan njuta av så länge. Både musikaler o blommor. Dessutom har jag en spa-dag kvar!

Idag har jag o Kalle varit ute på en riktig långpromenad med gårdens hundliga bortsett från Flisa då, hon ligger helst kvar i puffen hemma…

Kalle, Ogin o Elvis leker med den lilla snö som har kommit o fortfarande ligger kvar.

Hur kul kan det egentligen bli…? (Kalle höll föresten på att bli av med handen, Elvispen var den skyldige… ;o)

Här har Sunny försvunnit på en egen liten upptäcktsfärd… Inte så tokigt att stå o vänta i solen ändå :o)

En något sliten Sunny är tillbaka… i nästa sekund låg hon raklång på sidan för att återhämta sig innan hemfärd…

Inga ledsamheter vilar på denne unge herrns axlar… Ogge-bogge in action!

Sockersöta Maja poserar i ekskogen. En liten tuffing i detta gulliga fodral.

Rapport från Oskarström

Det var väldigt tungt underlag men en ganska rolig klass 1 bana. Jag planerade att skicka ut honom på ett hinder för att kunna gena o göra stakethandling i en passage. Det var det enda jag funderade på hur han skulle fixa… o det var nog det som gick bäst… Hm, så kan det va, det tar ett tag innan man kör ihop sig. Men min sista tids träning, att söka hinder o slalom hade gett resultat. Hans släpp kändes mycket bra o slalom tog han två gånger… dock var slalom bara med en gång i banan, så det blev ju en disk… ;o) Det lustiga, efter all denna tid med blindbytesdiskussioner, var att han tog den bakom ryggen på mig efter en tunnel. Men jag är inte så orolig för det, för jag kände o ser på filmen att jag faktiskt inte hade några sidosignaler alls. Jag tog om sekvensen från tunneln o gjorde en markering o då var det inga problem. I starten sprang han utanför ett hinder för att jag tryckte på lite för mycket. Sedan fick han en rivning i slutet som jag inte ser någon direkt orsak till. Sammanfattningsvis var jag nöjd med vår insats, jag känner att vi utvecklas för varje gång o han har en så skön balans på att vara lyhörd o att vilja framåt :o) Ser verkligen fram emot nästa helg då vi ska tävla i Danmark!

På tal om blindbyten så fick jag en fråga i förra bloggens kommentarer. Lägger in den här med:

Hej Jenny, jag har en fråga ang. diskussionerna om blindbyten… Vet du om det finns det ngn särskild ”regel” kring när man ”får” göra ett blindbyte… Är det tex. ok även på raksträckor el. är de liksom bakombyten och framförbyten alltid en svängsignal? Tack på förhand!

Svar: Rolig fråga Tiina! Så som jag utför dem kan man göra dem var som helst, när som helst även om de är mer eller mindre effektiva i olika situationer. De regler som jag har för ett blindbyte är kortfattat att du själv ska röra dig mot hundens nästa önskade position (i princip nästa hinder men med viss modifikation) samt att man ska ha bytt alla signalerna för ett BX innan hunden tar avstamp (till skillnad från FX o RX där handen ska vara kvar tills hunden har landat)

BX=Blind cross FX=Front cross RX=Rear cross ;o)

Valpar

Nu kommer lite mer valpinfo! Det är Åsas lille VM-medaljör Erik som har varit i farten. Hans fästmö kom ända från Finland! Peppi heter hon o är agilitychampion och har både utställningschampion och agilitychampion bak i stamtavlan. Även en tidigare världsmästare i agility! Åsa säger att hon var otroligt trevlig, snäll, social o lätttränad.

Tyvärr kunde jag inte lägga upp någon bild på dem, något krånglade med filen jag fick :o( Men jag kan säga att hon var väldigt söt o väldigt lik lille Erik!