Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Banträning

Äntligen har jag haft lite mer tid till att träna denna höst. Jag verkligen njuter :o) Å så har jag fått låna Ina denna veckan med, så hon har ju oxå varit med på träningarna :o). TACK Nettan för lånet av din härliga hund! Ska tävla med henne på lördag i Stockholm, så det känns ju bra med lite finslipning nu. Både i måndags o igår har jag tränat banor, himla kul!

Ja, igår tränade jag o Åsa inne på klubben. Vi byggde upp en Mia Laamanen-bana, som vanligt en intressant utmaning… :o) Hon verkar gilla förskjutna staket med långa avstånd mellan hindren just nu. Stora luckor är mycket klurigare än små faktiskt, det kan liksom hända mer mellan. Vi provade olika handlingsalternativ o tekninker på flera ställen o till slut kom vi fram till bästa lösningen. Det var oxå en väldigt rolig slalomingång med, där man hade en stor fördel om man kunde skicka in hunden, sån’t gillar jag, när man får lite kred för tekninkträningen man gör :o). Hundarna var mycket duktiga o satte ingången utan problem medans vi sprang åt sidan för att inte trycka dem till hindret efter tunneln.
Vår bästa lösning i staketet blev en push från 9 till 10 o sedan ett bakombyte 10 till 11. När hunden kom ut från tunnel nr 5 sprang vi tydligt åt sidan (för att inte trycka ut dem till hinder 4) o hundarna fick söka upp slalomingången själva, kul! :o)
Ogin kan jag lita på till 100% på kontaktfälten nu, det känns kanon!! Lilla Ina slarvade faktiskt lite o väntade inte på mitt OK som jag ville alla gånger… men till slut förstod hon att det inte var någon idé att fuska o tumma på reglerna ;o) Vi får hoppas att hon kommer ihåg det tills på lördag :o). Det ska bli grymt skoj att tävla igen!! Det var ju en hel evighet sedan känns det som. Imorgon bär det av mot Stockholm o Hund 2009!!
Bilderna nedan är inte från gårdagens träning som ni ser på vädret… ;o) Men fick några kort från Hungarian Open o tyckte det var härligt att minnas sol o sommaragility!
Elvis är redo för helgens utmaningar!
Ogin kan jag lita på till 100% på kontaktfälten känns det som. Det ska bli så kul att köra honom på lördag!!
Slalomingångarna satt som ett smäck på gårdagens träning :o)
Långhoppet kan alltid vara en svårighet för oss, det är liksom inte direkt Elvis favorithinder…
Zaa
Förra veckan var jag minst sagt depp. Läste om OCD på nätet o hittade flera fall som inte hade gått så bra. Några hade fått opereras flera gånger o vissa hade inte blivit helt bra… Just då var jag säker på att Zaa aldrig mer skulle bli bra o jag tyckte att han haltade mycket efter operationen. Själva operationen hade ju gått mycket bra enligt Lasse men trots det kan man ju aldrig få några garantier. Innan har jag bara hört om fall som har gått helt bra o när jag läste om de som inte blivit lika bra kändes det med ens så himla osäkert. Men sedan pratade jag med mamma o hon lugnade mig med att förklara att de sprutar in en massa vätska under operationen o att den tas upp i vävnaderna o gör att det blir svullet o ömt. Hon tyckte att det verkade helt normalt. Så då blev jag lite lugnare o denna veckan har han gått mycket bättre på benet :o) :o) Så nu är hoppet tillbaka igen! Jag tycker faktiskt att han är himla duktig på att vila. Han skulle ju kunna klättra på väggarna här hemma vid det här laget, men han finner sig riktigt bra i koppelrastning o att få sova i hallen. Men jag får vara ganska lugn ändå för det är ju inte svårt att få upp honom i varv direkt…
Fick en liten önskning om fler bilder på Zaa, here it comes :o)
Söta Zaa, snart 11 månader
Man får vara blixtrande snabb med kameran för han har inte samma position någon längre tid…
En halvbra helkroppsbild får duga, han får ju inte vara lös så några sekunder fick räcka…
Zaa tycker nog att det är väldigt tråkigt att vila. Men jag tycker att han är duktig på att ha tråkigt faktiskt
Nobelfest
Ikväll är det Nobelfest för de 12 pristagarna. Så TV:n kommer att vara på här från 18.50 till midnatt :o). Sverige har dock haft det lite knapert med pristagare de senaste 20 åren… endast en svensk, år 2000. Det var Arvid Carlsson som kammade hem medicinpriset. Han tilldelades nobelpriset för sina ”upptäckter rörande signalsubstanser i nervsystemet”. Bland annat studerade han signalsubstanserna dopamin och serotonin.
 
Alfred Nobel (1833-1896), Sveriges genom tiderna mest kände uppfinnare. Vet ni för vad…? Dynamiten.