Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Hallen är på G!

Nu är vi verkligen igång med hallen! Mattan är beställd o det är full aktivitet varje dag. I fredags o i lördags har jag varit där o dragit ett strå till stacken. Hackat loss gammal grisskit o sopat o sopat. Det är ju förstås massor med jobb kvar men så spännande att vi verkligen har kommit en bit på vägen. I förra veckan kopplades värmen in så att hallen kan tvättas o torka efter att all betong har jämnats ut o plockats bort.
Thommy sliter med ”betong-kobran”…
…och Anita sliter med att få bort betongen som Thommy hackar sönder…
Jag hackar loss gammal skit o sopar rent. Längesedan man hade stalltjänst märker man… träningsvärk fick man… ;o) skönt ändå!

Här ska det bli målat o fint o sedan nya mattan på golvet!
Här är hallen från utsidan, vägg i vägg med utomhusbanan! Så samma fina promenadmöjligheter o lugna läge gäller även för hallen.
Mattan
Här är en närbild på Yoga Super Plus – Agilitymattan från USA!
Idag fick jag hem prover på mattorna att ha i burar o liknande. Den blev direkt populär :o) Zaa tyckte att den va perfekt att softa på med ett ben…
Elvis blir alltid lite smågalen när man ska ta kort o han bara måste han nå´t i munnen… här hittade han lite överblivet glitter på golvet… ;o)
Men åter till mattan. Jag kommer alltså att bli återförsäljare för den nya agilitymattan, Super Yoga här i Sverige. I USA (där den kallas Comfort-King) säljs ca 1 miljon m2 matta om året till bara agility…! Så nog borde det vara ett gott betyg o ett tecken på att den är uppskattad.
Dels kommer den att säljas i större kvantiteter till träning o dels kommer den att säljas som underlag till burar och liknande. Priset kommer att ligga på ca 500kr/m2. Lite olika beroende på vilken tjocklek och hur mycket man ska ha.
Här kommer lite ihopplock av info som jag har läst om mattan:
”One of the first facilities to install our Comfort-King was Clean Run… After installing the product, they were amazed at the results.
* The superior slip resistance provided excellent traction for dogs for both jumping and turning, practcally eliminating the slipping and pad burns caused by other rubber surfaces.
* The product performed well with even the fastest and heaviest dogs.
* The softness and resilience (extra bounce) of Comfort-King reduced landing impact on the dog´s bodies.
* Dogs training full-time on Comfort-King performed equally well outdoors on grass. With other matting Clean Run tried , the dogs had to adjust their takeoff position the prevent themselves from sliding and had difficulty making the transition when competing outside on grass.
AND for the handlers, Comfort-King is ideal!!!!
* The softness and resilience of the matting make running around the course much more comfortable.
* The benefits of traction and reduced stress on joints also applied to the handlers. ”
Sedan lite info på svenska…
 ”Yoga Super är gjord av Zedlan TM, en extra kraftig vinyl med slutna celler och hög densitet vilket ger en överlägsen mjukhet, spänst och livslängd. Spänsten i materialet bibehålls även efter en lång användning och i låga temperaturer. Det apelsinskalsmönstrade ytskiktet ger ett bra grepp…”
Jag kommer att få mer informationsbrochyrer mm som jag ska lägga ut här på sidan. En riktigt rolig sak som nu är klar är att Matting AB kommer att sponsra med matta till framhoppningsbanan på My Dog i januari!! Så spana in den där :o) :o)
Träning
I fredags tränade jag o Åsa inne på klubben o vi byggde upp delar av banor designade av Kees Stoel för att träna lite inför Nordiska. Det var inga jättekonstigheter men jag har kommit fram till att han ofta gör springiga banor o det gäller att hålla igång fötterna för att kunna hålla linjen. Men i stort sett trivs jag ganska bra på hans banor, i vissa banor hade jag nog önskat lite fler svängar förstås. Det var längesedan jag o Åsa fick till en träning ihop så det var riktigt skoj. Alltid roligt att träna tillsammans o ha ett vakande kritiskt öga på sig!
I söndags kom Elin hit för träning. Det vi jobbade mest med var Lix kontaktfält. Elin fick inte riktigt kläm på träningen o hon upplevde att Lix var lite passiv o inte tyckte att det var superskoj direkt. Jag hjälpte henne först att få upp intensiteten på locket o när dagens träning var slut hade vi kommit riktigt långt på vägen mot målet. Lix var jätteduktig o utvecklades verkligen med koncentration o beteende. Han är en rolig hund med mycket motor!

Lix tränar kontaktfält. I slutet på dagen var det lera överallt o Lix fick akta så att han inte trillade ner i jordhålet som hade blivit av hans intensiva kontaktfältsbeteende… ;o)
Ogin var lite deprimerad över att Lix hade smutsat ner hans fina balansbom o dessutom grävt ett stort hål i gräsmattan… ;o) Men han blev lite gladare när han fick träna bana mellan Lix träningspass. Han rev dock lite mer än vanligt detta träningspass. Vet inte om det var slump eller vad det var, men jag gjorde visserligen medvetet några hoppmässigt svåra kombinationer. När jag tränade igår i Lisbeths ridhus hoppade han fint.
Här om veckan tränade jag lite val-träning med Elvis o Ogin. Jag vill förstärka olika röstkommandons betydelse så att de kan söka på rösten i svårare valsituationer. Mitt mål är att helt kunna släppa handlingen i sådana situationer o lita till att de är uppmärksamma på orden. Sådan träning gillar jag :o) skulle kunna hålla på i en evighet!
Här kommer en film från träningen: