Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Ny film & operationsångest…

Idag hade jag tur med vädret kan man säga. Fattade ett klokt beslut att gå ut med hundarna tidigt för att det var så skönt väder. Jag hann både promenera o träna innan himlen öppnade sig. Sedan var det samma pissväder igen…

Vi har sorg o ångest här idag… allt är ”det sista på länge”… Så idag blev det sista träningen på länge för stackars Zaa-tan. Även sista långa promenaden. Och nu ska vi snart gosa lite i soffan för sista gången på länge o sedan blir det sista gången på länge att sova i sängen… :o( Imorgon är det ju dags att bege sig till farbror Lasse på Slöinge djursjukhus för vidare undersökning o operation.

Men åter till dagens underbara träning, man kan ju inte deppa ihop helt såhär på kvällskvisten…! Det har gått ganska fort framåt med balansträningen måste jag säga. Efter att jag kom på att man kunde sänka balansen helt var jag ju tvungen att prova den med Zaa :o). O efter lite back-chaining mot targeten provade jag faktiskt hela balansbommen. Den lilla jycken förstår mönster väldigt snabbt o snart kunde jag springa i full fart förbi honom o han stannade perfekt i sin 2on2off-position :o) :o) . Han tycker att det är så roligt att träna o den lilla svansen går i ett, samtidigt är han oerhört finurlig o fokuserad på ett lite komiskt sätt… ;o)

Det blev en himla rolig träning o den kommer jag att minnas ända tills vi får komma igång igen!

Det som jag behöver träna mer på är att han ska bli mer självständig till targeten när jag står still bakom honom. Men genom variation av godisbelöning o att kasta bollen framåt, när han tittar framåt eller duttar med nosen så, känns det som att han utvecklas ganska fort där med. Nu blir det ju förstås ett träningsuppehåll så vi får väl se vilken rutan vi kan börja på efter rehabiliteringen…

Jag hade med mig min kamera men batteriet var förstås slut, så jag filmade med mobilen istället. Inte världsbäst kvalitet kanske men bättre än inget :o)

Kvällen har jag tillbringat tillsammans med Movie-maker o nedan följer resultatet. Jocke, min bästa webmaster fick rycka in när jag höll på att få psyk-bryt på att det var fel filtyp. Som vanligt löser han snabbt o enkelt mina problem :o) Vad hade man gjort utan honom…???

Troligen är det ingen som har tagit ifrån mig det arbete som blev försummat pga Movie Maker, så jag har natten räddad… ;o)

Enjoy the training with my little lovely Zaa-tan!!

Här är filmen på Youtube: