Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Nostalgi o Nya Äventyr

En härlig höstbild på min härliga flock!

Jag sitter o snyftar o gråter om kvällarna o jag vaknar på morgonen av sänglampan som sticker i ögonen… Varför? Jo, Maria o Prinsen har återvänt! Är det någon som har läst Marie-Louise Rudolfssons hästboksserie om Maria o hennes häst Blå Prinsen? Det är utgivna i Walhströms ungdomsböcker, med röd rygg :o)  Jag läste Maria o Prinsen om o om igen när jag var liten, sedan lånade jag ut dem till någon o så försvann de förstås ur mitt liv… Minns ej vem jag lånade ut dem till… :o( O det har irriterat mig sedan dess. Men så tog jag tag i det hela o började leta på Tradera. Tradera är bäst, där kan man hitta allt. Snart så hade jag ca hälften av böckerna av Maria o Prinsen i min brevlåda! O nu är det bara till att ge sig tillbaka i tiden o följa med på nostalgitripp efter nostalgitripp, love it!! Är det någon som har några Maria o Prinsen-böcker att sälja så är det bara att höra av sig, jag ger mig inte förrän alla är i hamn!

Kroatien
Drygt en vecka efter att jag hade kommit hem från Colombia åkte jag o Elvis till Kroatien. Det gick väldigt smidigt med tåg till Kastrup o sedan ca 1,5 tim flyg till Zagreb. Det blev en härlig vecka med många hundaktiviteter. Mysigt att vara iväg själv med Elvis även om jag gärna hade haft med alla fyra (hade dock blivit lite för dyrt…). Glömde tyvärr min kamera :o( men det blev i alla fall några mobilkort…

Elvis med biljetten i munnen sitter på sin flygbur o väntar på tåget…

På torsdagskvällen när jag kom var det en internationell träning på deras klubb, väldigt nyttigt att träna med andra o skönt när någon annan håller i träningen. Resten av veckan blev det mer agilityträning o så var jag med på några valpträningar med inriktning på agility o det var riktigt inspirerande. Jag blev oxå ganska insatt i träning med running contacts men även om det skulle vara häftigt att lära in så står jag fast vid mina 2+2 måste jag säga. Det krävs enormt mycket tid o energi o ändå blir det inte 100%-igt… Jag har ju inte tillräckligt med tid ändå för allt jag vill träna. Men kul att se o när det funkar är det riktigt coolt!

Vi åkte även iväg ett gäng till två fårbönder för att träna vallning. Jätteskoj att komma ut till lite andra ställen o andra får! Det var flera med croatian sheepdogs med för de skulle träna inför världsmästerskapen för Kroatiska vallhundar (hölls i Zagreb i helgen). Det är riktigt häftiga hundar måste jag säga, undra om det finns några i Sverige? Fast jag skulle nog hellre använda dem till agility än vallning…

En dag tog vi en heldagsvandring i en nationalpark upp för ett berg. Här har vi kommit till en gammal borg med utsikt över hela Zagreb…
På vägen blev det många hundaktiviteter. Hoppa upp på saker, race upp för backar, konster o annat…
Hundarna var nog mycket nöjda med vandringsdagen!
Eftersom det var ”Halloween” åkte vi in till Zagrebs stora kyrkogård på kvällen o det var verkligen en upplevelse! Själva kapellet o den höga, mycket vacka muren runt kyrkogården var en upplevlese i sig
o sedan har jag nog aldrig sett så många tända ljus på samma gång…!
Hela flocken hemma på bryggan i Kallhagasjön

Back in Sweden
Sedan Kroatienresan har jag faktiskt hållt mig i Sverige. Skönt att ta det lite lugnt i slippa packa väskor hela tiden, även om jag verklige trivs på resande fot. Jag har tränat ganska mycket sedan jag kom hem, tror jag blev inspirerad o sugen efter mina resor. I Colombia hade jag ju inga hundar med o saknaden efter dem o min lilla träningstrip till Kroatien gjorde att jag blev riktigt taggad att träna själv. Helgen efter Kroatien kom Elin o Marco hit. Jag o Elin fick till några riktigt roliga träningspass ihop o det var jätteskoj att se hur Lix hade utvecklats. O så var det förstås himla mysigt att umgås med Elin o Marco :o).

Här har vi pulin Atlas, inte nog med att han har coola dreads, han är oxå en riktigt cool agilityhund! Han hade turen att komma en härlig solig dag för träning. Jag ser fram emot att se Atlas o hans matte fara runt ute på banorna :o)

Jag har haft kurser på banan i stort sett varje dag, några har varit blötare än andra… Stackars Vivian som hade kommit ändå från Bornholm fick en fruktansvärd dag förra veckan, hällregn o storm. Men som tur var blev två av tre dagar i alla fall ok vädermässigt.

Här har vi Måns, Pelle Svanslös, Bill, Bull o lilla Maja Gräddnos på min balansbom från Smarta Agilityhinder. O den är riktigt smart faktiskt, inte nog med att det är suveränt underlag på den, man kan även sänka den hur mycket som helst o det är ju ypperligt för unghundsträning! Maja Gräddnos (Ina alltså) har varit här en vecka nu när Nettan med familj har varit i Stockholm. Det har varit jätteskoj att ha henne här o vi har hunnit träna en hel del! Jag har försökt att studera o träna banor inför Stora Stockholm o Nordiska. Vi har ju inte tävla på evigheter men det ska bli riktigt skoj o jag hoppas att det räcker med den träning jag har gjort för att komma i form. Elvis känns kanon både fysiskt o teknikmässigt, så det är väl bara jag som måste komma ihåg att hålla huvudet på plats :o).

Ogin är hur rolig som helst a träna nu, han har lagt in en växel till o samtidigt har han huvudet på skaft hela tiden! Jag har tränat mycket stress- o motivationsträning o äntligen verkar det som den där lilla sista biten har släppt nu. Det känns som att det har hänt så mycket med honom nu i höst, i både agility o vallningen. Härlig känsla när utveckligen är så påtaglig! Han är nu röntagd och fick A-höfter o UA i armbågar o bogar! :o) :o)

Med Zaa är det både upp o ner… Bara upp med träningen. Jag har nu kommit igång riktigt bra med hans träning, han är jätterolig o mycket lättlärd! Men sedan kommer vi då till det som var ner… Han har haltat några gånger på ett framben efter att han störtade rakt in i Ogin en gång när han skulle leka (som han egentligen inte får…). O när jag röntage Ogin så tänkte jag att det var lika bra att kolla Zaas ben med. Jag har nu fått reda på att han har OCD i ena frambenet o han ska opereras på fredag… :o( Det är riktigt piss o skit o jag är minst sagt depp över det hela. Rehabilitering o tråkigheter nu när jag äntligen kommit igång med träningen, stackars hund!! Men för att se positivt på det hela så är det ju ialla fall goda utsikter på att han ska bli helt återställd o kunna arbeta precis som vanligt. Det är ju bara till att bita ihop o hålla tummarna på att allt går vägen. Gillar den lilla hunden så himla mycket…!

Träningshallen!!
Nu till något mer positivt, det börjar hända grejer på hallfronten!! De har börjat rensa ut stallinredning o annat o jag har kommit ganska långt med mattan. Det kommer att bli så underbart med en hall o superbra underlag!! Tänk att kunna träna o hålla kurs i alla väder! :o) Mattan är från USA o speciellt framtagen för agilityträing, halkfri o stötdämpande. Det är varken konstgräs eller vanlig matta, utan i ett gummimaterial kan man säga. Dessutom skulle den vara toppen att ha i burar o bilar som liggunderlag till hundarna, den håller värmen o avlastar. Jag tror detta kan bli kanon! Jag kommer snart att lägga in mer info om den här på hemsidan.

Familjebesök
I helgen har syster o syskonbarn varit här, jättemysigt! I lördags fick vi en underbar dag med sol o varmt väder. Vi packade fikaväskorna o gav oss ut på en riktig dagstur. Jag, syster, Felix, Lisa, en häst o sex hundar…
Olivia är med på det mesta
Lotus favorit är Felix, han går gärna med honom o kollar så att han verkligen är med hela tiden.
Drickapaus i en kristallklar bäck
o så fikapaus i solskenet…
Lisa ska ge Nibe lite fika-knäcke men Olivia verkar tycka att det borde vara till henne…
Så fort fikan är slut så hittar Felix på något kreativt. Här leker han ekorre i en gran o väntar på att turen ska fortsätta mot kantarellstället!
Lisa o Felix hälsar på Juni o Juli, Annas highland cattle. Nyfikna o busiga små (!) kvigor!
På kvällen blev det julgodisbak, supergod kola! Min ranson är redan slut…
Olivia vill gärna smaka på smeten…
Jag o Lisa tjuvsmakar på kolan som håller på att stelna medans vi gör cornflakes-kakor…
Felix fick en fågelkortlek. Han gillar ju både fåglar o att spela kort. Men moster blev lite distraherad i kortspelet av alla fågelarter… ;o)
Nu ska jag förbereda mig för att åka till Kungsbacka i Lisbeths fina ridhus för att hålla kurs. Ha det fint, hoppas att ni inte regnar bort!