Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Efter regn kommer solsken!

Blåöga är på bättringsvägen! Efter två dygns vila tog jag med Lotus ut på promenad. Han vinglade i svängarna men rakt fram gick det ganska bra, framför allt så verkade han njuta av att komma ut igen. Igår morse såg ögonen bättre ut och jag började göra små balansövningar med honom. Han fick balansera med framtassarna på en pall o gå på min lilla minigunga :o). Han var lika alert o träningssugen som vanligt, bara lite vingligare… På eftermiddagen gick vi till banan o då fick han göra balansen!! Han var helt överlycklig o stolt som en tupp :o). Jag höll förstås i honom hela vägen men sedan fick han stå på kontaktfältet o trampa på ett lock, perfekt balans- o fokusövning. Dessa övningar tror jag är jätteviktiga för ett tillfrisknande, både fysiskt o mentalt. Hemma får han oxå stå o titta på kaninen som en liten övning, huvudet åker åt höger hela tiden o sen tillbaka till kaninen, så det ser ut som han kollar på en tennismatch… Enligt Agrias nätveterinär så skall ”sne-symptomen” gå bort inom tio dagar, hoppas det. Det är iaf en enorm lättnad att han är på bättringsvägen. Fortfarande har han ju väldigt dålig balans men han verkar vara glad o nu kan han ju va med på allt igen!

TACK alla som har lämnat krya-på-dig hälsningar o tankar till Lotus. Det är otroligt uppskattat o en liten ljusning när det är jobbigt… Jag är säker på att de har skyndat på blåögas återhämtning med! ;o)


Jag hittade några bilder från LinköpingÄr inne på Marias blogg ungefär 100 gånger om dagen… valparna är bedårande o jag vill så gärna ha en från denna kombination… men samtidigt passar det inte så bra just nu. Blir galen… vill ha kakan o spara den kan man säga… kanske man kan lägga kakan i frysen ett tag liksom. Hm, nä det funkade visst inte, valparna har visst ingen pausknapp ;o). De små grå får verkligen jobba där uppe nu kan jag säga. Jag känner jättemycket för kombinationen men vill egentligen inte ha fyra hundar o dessutom passar det dåligt med valp i vår o sommar. Jag får lita på att mina tankar snart kommer till ro o gör ett bra beslut… Hur söt är inte lille ”Drive” i vågskålen, papsen upp i da´n! ;o)

Den danska tiken Ally har varit på ultraljud o vet tror på sex stycken valpar! Spännande! :o)

Gail i Kanada har debuterat med Ogins syster Bungee i hoppklass o de kom 2a! Stort grattis!! Här är länken till deras lopp på youtube :o)

Nu ska jag ut på promenad innan vi åker till Lisbeths fina ridhus i Kungsbacka för att hålla kurs. Där är det alltid lika roligt, ser fram emot eftermiddagen o kvällen!

Sedan tycker faktiskt Elvis att det har varit lite lite gulliga foton på honom det senaste… ;o) så jag lägger in ett kärt minne från SM o sommaren. Hittade dessa bilder samtidigt som jag hittade bilderna på Ogin, inte fel att tänka tillbaka på i vinterkylan! Från duktiga Lasse Moell igen!