Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Fler Elvis Jr

I natt föddes sju små Elvis-Ally-valpar i Danmark, sex hanar o en tik, svartvita, trefärgade o en sobel :o). Allt gick bra men valpningen tog lång tid. Än så länge har jag inte fått se några bilder på de små liven, men det kommer väl snart.

Inte nog med att Elvis är nybliven pappa, han ska snart bli farfar också! Det är Månfares Jimi Hendrix som har parat Böstabyns Giah, två mycket fina vallhundar. Se Marlenes sida .
I lördags var vi i Vallensbaek, Dk, o tävlade. Som vanligt är det skönt att tävla inomhus i en varm hall o som vanligt var det roliga banor att bita i. Jag o Ogin hade utvecklats kände jag, men så fort jag kan börja träna så ska jag honom på mållinjer… Första klassen var ag 1 o den var jag riktigt nöjd med bortsett från att han inte såg slalom utan ville ta säcken flera gånger, bakifrån… Hm, det är andra tävlingen som han försöker sig på det. Jag har iaf inte tränat på den klurigheten, det är jag säker på ;o). Denna gång försökte han dessutom gång på gång, jag fick hålla honom o säga slalom, då tittade han sig omkring o fick syn på rätt hinder o så kunde vi fortsätta.

I öppenklassen gjorde vi ett bra lopp men rev två hinder, ett av dem tar jag helt på mig men det andra får nog Ogin ta på sig själv ;o).

I sista klassen, hopp 1, fick vi till en nolla o placerade oss som nr 3. In till fjärde sista hindret ledde han med drygt en sekund om man jämför med vinnaren. När han kommer i mål ligger han istället efter med drygt en sekund. Vad innebär detta, att vi måste bli bättre på målsträckor!!! Kolla in filmen, man ser hur han bromsar in i mål. Visserligen var det ett långhopp som stod lite snett som han fick vinkla upp emot o sedan ett däck, så det var inte en helt rak linje, men det behöver ändå tränas. Han har inga problem med mattan över hindren, men i slalom känns det som att han inte riktigt får fäste o hittar rytmen än.

Elvis gjorde bra lopp men utan strålande resultat. I första loppet hamnade jag för långt efter vid en säck som de skulle ut efter så han drog in mot mig i stället o missade ett hinder. I en klass var vi nolla men fick en gigantisk sväng som kostade tid o i sista loppet skulle jag skoja till det med en halv-flygade start så det blev varken hackat eller malet o Elvis fattade inte riktigt var han skulle, tittade på mig o rev första hindret :o( som kostade en vinst. Nästa gång får det bli det ena eller det andra, inga gråzoner.
I hopp 3 fick jag låna lilla Ina av Nettan o henne är det alltid en fröjd att köra! Nettan har grundtränat henne utomordentligt bra så det är bara till att planera banvandringen som vanligt, jag litar på Ina till 100%. Loppet, som var en riktigt trixigt bana, gick bra. Handlingen fungerade fint sånär som att jag glömde banan vid hinder nr 3 o svängen blev därefter… Ina ger alltid allt o hon halkar inte riktigt på mattan, men däremot tycker jag inte att hon får riktigt fäste att skjuta ifrån i svängarna. Det känns lite som att hon fastnar ibland. Hur som helst, vi kom trea, jätteduktig Ina men tyvärr precis utanför certet…

I veckan har det varit strålande väder här, sol o alldeles vårlikt! Nu känns det som att det var typ förra året för idag är det nämligen grått, kallt, slaskigt, isigt o dimmigt här. Nåja, njut av bilder från strandpromenader i Halmstad o Falkenberg!

Jag är hundvakt åt Åsas Erik o Eije. Åsa den lilla lyckosten är nämligen i Thailand o njuter av en sista-minuten-semester med Tony!! Jag har fått rapporter o de har det riktigt bra med sol, hav o djungelturer :o). Igår när jag var o hämtade hundarna hos Åsas mamma gick jag o Marie ut med alla hundarna på en härlig strandpromenad. Det var nog lika uppskattat av såväl hundar som människor. Man blev (nästan) badsugen! Här på gården går det bra med hela ligan. Men jag tror att det hellre vill vara ute eller hos grannen än inne hos mig. Granntöserna är nämligen snart i höglöp. Synd, annars hade det varit häftigt med alla åtta hundarna på promenad i skogen, nu blir det bara fem… :o)

Man måste ju oxå passa på att gratulera Victoria & blivande Prins Daniel till deras förlovning! Jag gillar vår Kungafamilj o det är ju alltid härligt med kärlek o giftemål, speciellt i en annars lite grå o dyster tid! Hejja Vican o Daniel! :o)