Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Första vårtecknet!

Äntligen börjar våren visa sig! Idag på morgonpromenaden hörde o såg jag årets första trana (grus grus), underbart! Nu känner man riktigt hur det pirrar när man tänker på alla vårtecken som kommer att komma framöver. Torra grusiga vägar, tussilago, vitsippor, vårfåglar, sälgens kattungar… you name it!

I fredags skulle det bli fint väder så jag o Mette bestämde snabbt på torsdagskvällen att vi skulle fota för Cleanrun-artiklarna. Det blev en härlig dag i Malmö o mycket lyckad fotomässigt. Jag körde dit lite tidigare för att förbereda vad jag ville få gjort. I söndags var det nämligen deadline för den tredje artikeln o det var några bilder som fattades. Vi hade tänkt att göra det långt tidigare men vädret har inte tilllåtit tyvärr. Hundarna skötte sig exemplariskt o de fick turas om med arbetet. Lotus fick hålla sig till tunnlar medans Ogin o Elvis fick ta hopparbetet :o). Under dagen kom även Emelie med lilla Scout o hälsade på. När vi var färdiga fick hundarna bekanta sig med den galna lilla hoppetossan (med betoning på hoppe… ;o)) o så blev det lite fotande även på Scout. Sedan gick jag o Mette en promenad o Emelie tränade vidare en stund innan vi alla tre drog till en jättemysig fika. Härligt att bara sitta o umgås lite, det är ju inte allt för ofta. Jag är inte jätteofta o fikar men när jag väl gör det får jag alltid beslutsångest o vill ha alla godsaker liksom. Eftersom jag brukar vara riktigt hungrig när jag står där överväger jag oftast att faktiskt prova en tre, fyra stycken olika bakelser, muffins eller annat gott. Denna gång lyckades jag hålla mig till en mycket god äppel o kanelmuffins till efterrätt. Men jag har tänkt på att det borde finnas ett slags bufféalternativ för sådana som mig med beslutsångest. Så att man kan ta en liten bit av varje grej o få smaka på allt. Varken plånboken eller magsäcken tillåter ju oftast att man verkligen shoppar loss på alla sorter, inte byxorna heller om fikabesöken blir mer frekventa… ;o) Haha, riktiga I-landsproblem man har!

I lördags hade jag tävlingspsykologiföreläsning på Göteborgs Hundungdoms årsmöte. Jätteroligt med lite variation i arbetet o alltid bra att tänka till inom det området själv då o då.

På söndagen fixade jag till det sista med artikeln och fick ihop upplägget med foton och skisser till slut. Tack Mette för att du är en så himla duktig fotograf o tack Emelie som hjälper mig med översättning o annat!

Nu är det bestämt… Ogin ska få en lillebror :o). Lille Zaa ska flytta hit i början på maj. Jag har funderat, tänkt, vridit o vänt på alla för o nackdelar o jag kom fram till att jag vill ta hem en Smilla-Elvisvalp. Det passar inte riktigt planeringsmässigt men Maria har lovat att ha kvar valpen en månad och det underlättar för min aprilplanering. Lotus o Elvis röstade nej till hela grejen, men Ogin röstade definitivt ja o sa att han skulle lära sin lillebror allt han kan! ;o) Vilken det blir är det inte bestämt än, även om jag har fått indikationer på vilken Maria tror skulle passa mig… ;o) Jag o Nettan ska åka upp o hälsa på efter Linköpingstävlineg de 14 mars, det ska bli så himla spännande!!