Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Zaa

Nu är det bestämt!! I helgen har jag varit o träffat valparna o bestämt mig för vem som ska flytta till Slättelynga, det blir f.d. Bonus som från o med igår heter Zaa. Han har nu ett eget fotoalbum! (Alla foton jag tog uppe hos Maria kan du se via en länk i Marias blogg). Jag blev alldeles kär när jag o Nettan kom till Maria, vilka helsköna godingar hela högen va! Alla var verkligen supermysiga, trevliga o positiva o jag försökte att se på dem utan att tänka på vad jag visste innan, men ändå fanns ju allt i bakhuvudet… Till en början var inte Zaa så mycket vildare (det var egenskap nr 1 jag tittade på nämligen…;o) än de andra, men Maria förklarade att de hade varit fullt upp med besök de senaste dagarna o att Zaa hade varit galen o lekt massor, så förmodligen var han lite lugnare än vanligt. Söt som socker var han i alla fall från första stund o han hade verkligen glimten i ögat. Dessutom gillade jag hans byggnad, ganska nätt o bra proportioner.

Under lördagskvällen o söndag förmiddag iakttog o lekte vi med valparna på alla tänkbara vis; alla valpar ihop, Zaa ensam, med bara ett syskon, med leksaker, med ben o andra föremål, i olika rum mm… Det var väl aldrig så att jag riktigt tvekade på vilken jag ville ha egentligen, men jag ville ändå vara så öppen som möjligt i tanken på vem jag skulle välja. Det värsta var att jag fick fick lite ångest över att jag inte kommer att få hem honom förrän i maj, det kändes helt ok innan jag hade träffat honom, nu känns det riktigt jobbigt!! Ville helst tagit med honom igår…

Efter att jag hade valt blev det då bestämt att f.d. Rulle blir en Feo o flyttar till Kent Svartberg o f.d. Homer blir en Filur o flyttar till familjen Tangfelt. Detta tror jag kommer att bli kanonbra! Dessutom ska ju f.d. Fara, numer Kit, flytta till Veronica. Vilka valpköpare va! :o)

Efter Linköpingstävlingen åkte jag o Nettan upp till Maria o Mats som lagom till melodifestivalens helspännande röstning, bjöd på en läcker middag. Jag o Nettan följde melodifestivalen via radion o datorn i bilen, ett riktigt bra alternativ när man befinner sig på vägarna, mitt i urskogen! Det var blandade meningar runt soffbordet om bidragen men jag var rätt nöjd till slut, alla mina tre favoriter i topp!! Gillar mest Caroline men Malena är nog ett roligare bidrag att skicka till Moskva. Tycker EMD hade både en bra låt o ganska roligt nummer, men nöjd att de bara kom trea ändå. Jag fick inte så mycket medhåll av de andra i sällskapet, men vad gör det när resten av svenska folket tyckte som mig för en gång skull!? ;o)
TUSEN TACK Maria o Mats för allt o TUSEN TACK Nettan för att du följde med den ”lilla extra roadtripen” till Finnbo för att välja ut Zaa! ;o) Det var förstås viktigt att Zaa fick godkänt av Nettan med, för hon kommer få passa honom endel i sommar :o).

Nu till tävlingen i Linköping. Jag var nöjd med båda våra lopp men hopploppet blev lite ryckigt o i agilityn fick jag en femma på balansen. Men det värsta var att Elvis förmodligen stukade en tå under något av loppen… :o( Jag slängde mig på telefonen o bokade en tid till vet så fort de öppnade idag. Lasse som jag brukar gå till är ofta fullbokad men jag fick som tur va en tid imorgon. Maria tittade också på honom o kunde inte hitta något annat än att han reagerade i en tå. Glädjen över lille Zaa grusas lite av detta trista. Jag mår så dåligt när mina hundar är sjuka…
Hopploppet blev som sagt lite ryckigt o det räckte inte längre än till en fjärdeplats :o(. Agilityloppet gick bättre men där fick vi en femma på balansens nerfart. Jag tittade ändå extra noga o släppte honom inte förrän jag tyckte att han hade en tass på eftersom jag var medveten om att många hundar gått av snett på balansen p.g.a den stog rakt ut mot väggen o så skulle man svänga efter. Men that’s life, såg kanske fel. I så fall var det mitt fel o inte Elvis, som väntade på släppsignal. Min duktiga, älskade hund… Han är en dröm att köra. Jag njuter för varje hinder!

För övrigt skriver jag mest på artiklarna till Cleanrun här hemma. Dessutom har jag en hund på träning. Lia, en BC är här för andra veckan för viss grundträning i agility. Det är jätteroligt o hon är en snäll o enkel hund att ha hemma, på promenader. Hon var hemma hos matte Åsa över helgen o tanken är att Åsa ska hämta henne på fredag då vi oxå ska gå igenom vad vi har tränat på. Om inte matte har åkt in till sjukhuset då vill säga… Lia ska nämligen få sitt andra tvåbenta syskon ;o). Framöver ska iaf Åsa komma hit för fortsatt träning, så att hon kan lära sig det jag nu har jobbat på med på Lia.