Picture of Jenny Damm

Jenny Damm

Lotusrapport

Lotus blev inlagd på djursjukhuset igår. Jag åkte in och de tog nya blodprover och röntgade magen. Han hade gått ner 3kg på en vecka!! Han kräktes blod o infektionen hade bara ökat även om han hade stått på antibiotika så det var bara till att skriva in honom o lämna honom i deras vård. Han skulle få dropp, medicin o undersökningar. Tårarna sprutade när jag gick tillbaka till bilen, med ett tomt koppel i handen. Shit, har aldrig lämnat någon hund hos veterinären innan, fruktansvärt var det. Men jag kände sköterskan o jag vet att hon skulle ta hand om Lotus på bästa sätt.
Foto: Mette Björne

Undra om de tycker att man är en såndär jobbig djurägare… Som ringer hela tiden, frågar för mycket o är daltig med hunden… Jag hoppas inte det, men oavsett så struntar jag i det. Det står på pappret att man inte ska tveka på att ringa om man undrar över något och man håller ju på att bli tokig av att inte kunna vara med honom o ha kontrollen, att hans liv faktiskt är i någon annans händer. Man känner sig så maktlös. Men det verkar som att han blir omhändertagen bra i alla fall. Och jag har sagt två gånger att han gärna vill ha en korg att ligga i, eller matte vill i alla fall väldigt gärna det… De säger att han har fått det ;o)

Han hade inte kräkts mer fick jag rapport om o han verkade lite piggare. De har gjort en gastroskopi idag o det såg ganska bra ut. De hittade som tur var inga tumörer men hade ändå tagit biopsier för att skicka iväg, för att vara helt säker och dessutom se djupare hur magsäcksväggen såg ut. De kunde se att det var blödningar men de kan inte säga varför. Infektionen är fortfarande oroväckande hög och blodvärdet är dåligt. Men dagens rapport var ändå positiv, det värsta tänkbara verkar vi i stort sett kunna utesluta. Förhoppningsvis är det bara en väldigt allvarlig infektion som har orsakat ett blödande magsår. De skulle prova att ge honom lite mat imorgon o beroende på hur han mår så kanske han kan komma hem på fredag. Tur att man har fler hundar säger jag bara, för trots att jag har tre kvar hemma o Sunny med på promenaderna så känner vi oss ändå ensamma.

Nu är det bara till att vänta på att veterinären ska ringa imorgon efter deras första rond. Tur att det finns djursjukhus o veterinärer ändå när ens ögonstenar är sjuka. Tack alla som bryr sig, frågar o håller tummarna för Blåöga, Dryg-Ulf, Ruskprick…etc… Kärt barn har många namn.

Kram Kram i regnet. Imorgon kommer Nancy o då ska det bli sol, det har hon lovat. Jag litar på henne ;o)